Seks ne priželjkujete onda kada ga uopšte nema, nego onda kad je dobar i relativno dostupan. Tada želite da bude potpuno dostupan i da se opušteno predate uživanju. Kad seksa nema i nema i prolaze meseci i pretvore se u godinu, dve ili više, umesto da budete razjareni i strašno zagoreli i spremni na bilo koju vrstu samopomoći, zapravo postajete aseksualni. Vitalan deo vašeg bića odseca se od vitalnog izvora energije, možda privremeno, možda za stalno. Energija ne može da nestane, ali može da se blokira, kao što može i da se transformiše. Možda ćete spontano transformisati seksualnu energiju i u nedostatku seksa, njome nahraniti druge energetske depoe svog organizma, koji podstiču neku drugu, obično kreativnu ili sportsku aktivnost. To je ono kad se bacite na nešto kao ludi i gurate i baš vam ide i prezadovoljni ste, ispunjeni i srećni, puni poleta i adrenalina. Možda nije bolje od seksa, ali je super.

Ukoliko klizite u depresiju i nedostatak seksa u vašem životu je jedan od bitnijih simptoma vašeg duševnog stanja, onda se energija blokira.

Od energetske blokade čovek se razboli, od bolesti može i da umre.

16 reasons to have daily sex Seks na eks: Dokona zapažanja o seksu (5. deo)

Seks je dobar za zdravlje. Zvuči lakonski, ali je suštinski

Blokirana seksualna energija uzalud pokušava da se kanališe i traži neki slobodan prolaz. Ako je samo prolaz u destrukciju otvoren, ona će grunuti i proširiti ga. Daće snagu vašim strahovima, besu i tuzi, pomoći će vam u stavu negiranja života. Takođe će vam pomoći i u naporu da se iščupate iz toga, ali nikako vam neće pomoći da ustanovite zadovoljavajući seksualni život.

Jer je zadovoljstvo posledica sklada i razvoja, samoispunjenja i samoljubavi. U stanju blokade ne možete ni davati, ni primati, pa ćete svakako morati da se odblokirate na neki drugi način, verovatno terapeutski, da biste mogli opet da doživite svoju seksualnost i ostvarite se kao seksualno biće.

Moćan je seks, pogotovu tamo gde ga nema – da istaknem opet, ako nisam dovoljno puta ponovila u dosadašnjim tekstovima.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments