Hemija radi kako ona hoće, mešajući sastojke kojima raspolaže. Bespomoćni ste kad proradi najbolje, a ljuti kad dejstvo počne da slabi. Ali setite se, ona meša sastojke kojima raspolaže. Nije li razlog slabljenja dejstva, to što su sastojci presušili? Prošlo vas je oduševljenje novim partnerom, sve čudesno postalo je obično, najbolji seks na svetu odvija se rutinski.

I kao u svakom zavisničkom tripu, vaše nezadovoljstvo jačinom i dejstvom droge na koju ste se navukli rezultira potragom za nečim što će jače i duže da radi.

Veza se gasi i vi jurcate za mirisom hemije. Doživite strast, zanos i uzbuđenje i potrošite ga. Idete dalje. I opet.

I još se niste zabrinuli?

Hemijski trip omogućava, između ostalog, i taj doživljaj na površini. To je kad konzumirate samo zaljubljenost i nikada ne pređete na sledeći nivo i ne dozvolite hemiji da upotrebi nove sastojke i omogući vam nove doživljaje.

Ako su površnost, nesigurnost i egotripoznost dominantni sastojci vaše ličnosti, šta tu može hemija, osim da mućka i reaguje sa tim čime raspolaže?

0007007.73 Seks na eks: Hemija je zakon (5. deo)

Kakva vam je hemija, takav vam je seks

Ukoliko znate da ste takvi, ok, vozite dalje, takvi ste. Niko vas ne tera da sazrevate i unapređujete sebe, ako to ne želite.

Ali ovo je upozorenje za onoga ko naleti na vas, majstora brzih i eksplozivnih hemijskih reakcija.

Jer, kakva vam je ličnost, takva vam je hemija.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Comments