A možete da gladujete. Ili da organizujete švedski sto za sto osoba.

Ali ako mislite da ćete biti slobodni, nesputani, nahranjeni i da ćete izbeći zamke narodne kuhinje posvećujući se jednom partneru, igrajući na uzajamnost, zajedništvo, ljubav, spiritualnost, energetsku razmenu, srodnost duša i uopšte, tu vrstu veze koja izmiče robovanju prostačkim šablonima i koja otkriva slobodu unutar okvira koje niko nije zadao, nego ste ih sami osvojili, e, to će biti malo teže.

Moraćete da imate mnogo sreće, pre svega. Podrazumevajući da imate znanje i praksu. Upornost da istrajete, dok vas ne obasja srećna zvezda. Nameru da se držite želje svoga srca i da ne dozvolite da ta želja izbledi, samo zato što ste glađu tela prinuđeni da se povremeno nahranite u narodnoj kuhinji.

Da prihvatite malo i nedovljno, tek da ne izgubite svaki apetit.

Da ostanete dovoljno svesni šta je hrana koja vam je potrebna, ako već ne znate tačno gde ćete je naći.

Da prihvatite sudbinu tragaoca, iako ste sigurni da ste rođeni za uživaoca.

I niko vam ništa ne garantuje. A ni sami sebi ne možete ponuditi garancije.

 Seks na eks: Seks iz narodne kuhinje (5. deo)

Otpor seksualnim neslobodama, sputavanjima, predrasudama i lažima, vaše je ljudsko pravo

Nekad ćete se uključiti u masovne igre gladi na pragu narodne kuhinje, nekad ćete izgubiti apetit u potpunosti. Mnogo puta ćete pomisliti da ste pronašli pravog partnera za igre slobode, a kad se ispostavi da niste, pomislićete da možda treba da se okrenete celibatu i da zatvorite taj začarani krug u kome vas najmoćnija sila na svetu kovitla, prevrće i centrifugira kako vas dohvati.

Ne prezirite pomoć profesionalaca, ali ni pomoć komšije.

I ne zaboravite da pomoć nije tu samo zato da biste preživeli, sačuvali žar, naoštrili oružje. Nego da preživljavate zato što imate posla. Da raspalite vatru i da upotrebite to oružje.

Što dalje od narodne kuhinje.

Jesmo li to, beše, govorili o seksu?

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments