Kad se govori o seksu na prvom sastanku, obično se svi slažu (kad kažem svi, mislim na ženski svet) sa savetima stručnjaka, koji se opet svi slažu (i muški i ženski) da sa seksom treba pričekati da se malo upoznate i da ako želite vezu, nikako ne žurite sa seksom. Telesna bliskost treba da bude rezultat buđenja emocija, simpatija i privlačnosti i treba da se realizuje tek onda kad ste sigurni da to želite – ili kad ste sigurni da ste ga pustili dovoljno da čeka, jer postoji i značajan faktor igre osvajanja, u kojoj muškarac treba da se potrudi da dobije ono što hoće, jer će tako više ceniti ono što dobije. Jeste kliše, ali izgleda da se taj kliše suštinski nije promenio od praistorije muško-ženskih odnosa, jedino se malo modifikovao u skladu sa dobom u kome živimo.

Ali i ovde postoje varijante i zamke i tumačenja, jer šta je zapravo prvi sastanak? Ono kad nekoga fizički ugledate prvi put? Ili kad sa nekim prvi put ostanete sami? Kad se najzad sretnete posle meseci komuniciranja na društvenim mrežama, četovanja i skajpovanja? Kad se zvanično dogovorite da negde izađete?

Šta ako ste se tokom mesec dana sretali u društvu, koristeći svaku priliku da razgovarate, obraćajući pažnju i posmatrajući jedno drugo, flertujući i razmatrajući mogućnost da među vama bude nešto više? Posle takvog uvoda, momenat kad najzad ostanete sami, odnosno, dogovorite se da se vidite bez ikakvog “opravdanja” u okupljanju društva i bez ikakvog drugog povoda, osim želje da najzad budete sami. Verovatno nećete gubiti vreme i oklevati, jer ste imali sasvim dovoljan period upoznavanja, da zaključite da ne želite da se opirete hemiji, odnosno, da ga nećete odbiti, ako bude preuzeo inicijativu. Ukoliko ste se pri ovakvom susretu zagrlili i poljubili (i ukoliko vam se to dopalo) sigurno se nećete zaustaviti iz pristojnosti, da biste produžili igru, ili da bi on imao bolje mišljenje o vama, nego ćete se prepustiti strasti. I verovatno se nećete pokajati što niste čekali da se još nekoliko puta formalno sastanete, da biste zadovoljili nekakva pravila dejtinga.

Comments