Neki vole misionarsku, neki stalno menjaju, neki vole igračke, neki au naturale, neki s preda, neki otpozadi – ima nas, vala svakakvih. I treba da nas ima svakakvih. Ipak, i pored različitih ukusa i poriva, treba težiti nekoj sredini. Ma da se izrazim ja narodski – treba meračiti u svemu, pa i u seksu. Nedavno sam opet sa nekoliko prijateljica i prijatelja razgovarala o pozama. Primetila sam da se i u tim razgovorima ponavlja, po meni neobična pojava, podela na dve grupe kad je reč o pozama i korišćenju igračaka u seksu:

– jedni se čvrsto drži parole “što luđe to bolje”

Ako baš insistirate da koristite dildo, vibrator, plagove, prsten za penis, lisice, druga pomagala i sve to u 18 kama sutra poza sa tri partnera istovremeno – ja nemam ništa protiv. Nego, kol’ko to bre traje i kad stignete da uživate u svemu tome? Samo pitam. Svaka vama čast!

– drugi se opet čvrsto drže parole “ja sam klasičar”

Dragi moji, postoje klasičari i postoje mrtvi klasičari. Ja mnogo volim Rahmanjinova, a posebno kada njegova dela svira Vladimir Horovic – međutim i dragi Sergej i Vlada su davno pokojni, pa kad je seks u pitanju ipak biram neki svežiji rock n’ roll (alternativni, ako je ikako moguće). Uvođenje novina u vaš seksualni život vas neće lišiti ni dostojanstva, ni vašeg ličnog “klasičarskog” ukusa. I prsten za penis ili plug nisu igračke koje koriste samo surovi rokeri, vole ih i klasičari. Usotalom ne zaboravite da je Mocart bio revolucionarni roker pre nego što smo ga svrstali međ’ klasičare.

Čini mi se da oni koji toliko potenciraju ludo i brzo u svari žele da povrati onaj osećaj i nivo adrenalina koju je nekad davno izazivala sama pojava osobe koja nas privlači. Da vam otkrijem jednu malu tajnu – najluđa seksulna iskustva su daleko jednostavnija i mnogo bliže nego što pretpostavljate. Momci, samo zato što ste osmislili da ćete dragu vezati lisicama za metalni gelender na terasi, skinuti je i navaliti strastveno na posao – ne znači da će biti ludog seksa. Štaviše možda na kraju bude najzahvalnija komšiji prekoputa koji pušta dobru muziku u pola noći pa ima šta da sluša dok čeka da vi svršite (istinita priča, btw.) Devojke, isto tako, jedna svilena bebi-dol spavaćica i par igračaka neće vratiti strast u usnuli seksualni život vas i vašeg dugogodišnjeg partnera.

S druge strane, rekla bih da oni koji se predstavljaju kao klasičari nose neki strah od novog i nepoznatog, pa im sve to deluje strašno. Znate šta? Ljudi vole nove pojave, uvek će ih voleti. Po prirodi smo takvi da volimo sve što je novo i brzo nam dosade stvari koje nisu sveže, inovativne i koje su nam dobro poznate. U dugim vezama ili tamo gde seks ne štima kao nekada, to ne znači da treba preći na sledeću osobu ili uvesti neku fundamentalnu promenu. Baš naprotiv, male sporadične promene i novine su ono što će vam najbolje inajdugotrajnije napuniti baterije. Bez toga će doći ili do pucanja veze ili do potisnutog nezadovoljstva sa kojim se mnogi “pomire” pod izgovorom da je to normalna pojava.

Da budemo jasni, dobar seks neće spasiti lošu vezu. Ali stoji i da dobra veza neće izdržati uz seksualno nezadovoljstvo jednog ili oba partnera. Već smo ovde teoretisali malo o toj komunikaciji među partnerima koja je neophodna da se ostvare seksualne želje i zdrav odnos. Sad prelazimo na praktičan deo tog teoretisanja u smislu poza koje svako može da proba. I nemojte mi opet onu priču o problemima sa kičmom, zadnjom ložom, kolenima i malim prstom na levom stopalu. Batalite to. Ovo nisu sportske discipline (mada vas ni to ne bi ubilo, naprotiv) nego najnormalnije poze koje praktikuju svi oni koji su svesni sebe i svoje seksualnosti. Naravno i vaš stav u odnosu na vašu seksualnost je bitna. No, to je nešto što je trebalo da razrešite još u poznom pubertetu.

Veličina i jeste i nije bitna u seksu. To jest, nije bitna veličina polnog organa jednog partera, već su bitne veličine oba partnera – odnosno, njihova kompatibilnost. Međutim, postoji naziv za one koji traže uzduž i popreko da bi našli partenera sa savršenom odgovarajućom veličinom. U toj potrazi postoji i mogućnost da nađete nekoga ko sa kim ste savršeno kompatibilni u svemu osim u veličini – i šta onda? Onda hackujete, jbg. Kao, što svaki geek zna, nema šta ne može da se uklopi, samo se treba dovoljno potruditi. Osim ako niste Microsoft-ov proizvod. U tom slučaju ste nekompatibilni sami sa sobom, pa se treba vratiti i proveriti sopstveni program.

Osnovna formula za dublju penetraciju

ss cowGirl Seks, rock n’ roll i duboka penetracijaLjudi, nije da je ovo viša matematika, ali nije baš ni prosta aritmetika. Ako je muškarac = M i žena = Ž, a M < Ž, onda je rešenje jednako Ž na M. Easy. U klasičnom jahačkom položaju, kada je žena na muškarcu, ne samo da dolazi do duboke penetracije, već dolazi i do trenja klitorisa, a sve to zajedno predaje veći deo kontrole ženi. E, sad – zašto mnoge žene izbegavaju ovaj položaj ako može da im donese toliko zadovoljstva? Osim ako partner nema preveliki penis (za nju, a ne generalno preveliki, deder smirite taj ego malo, momci), pa dopire do neprijatnih dubina u ovom slučaju, postoji par uobičajenih razloga za to. Kada je muškarac u ležećem položaju, a žena na njemu, mnoge žene ne osećaju željenu prisnost sa partnerom. U takvom otvorenom položaju i bez bliskosti partnera, mnoge žene se osećaju nesigurno i previše fizički, seksualno i emotivno razgolićene da bi mogle da se opuste i rade ono što je inače prirodno i instinktivno.

ss lotus Seks, rock n’ roll i duboka penetracija

Dakle, prosto je rešenje jeste da muškarac bude u sedećem položaju i da se njoj stvori ambijent u kojem oseća bliskost i sigurnost. Ubrzo ćete videti kako ona preuzima inicijativu i… pa, faktički će vas koristiti kao seksualni predmet da sebi pruži najveće zadovoljstvo. Dečki, malo pomaganja u usklađivanju ritma i dubine penetracije nije zabranjeno, ali bih vam ja ipak preporučila da se ipak opustite i uživate. Devojke, vama je ovo savršena prilika da se opustite i da radite ono što vam prija. Potpuno je dozvoljeno da ga iskoristite i radite šta vam je volja. U stvari, u nekim trenucima možete i da se pravite da uopšte nije tu (da se ne lažemo, svi smo to nekad radili).

S druge strane, ako želite da baš podelite taj lep trenutak – e tu već može da dođe do neke “luđe” varijante. Momcima su grudi partnerke i ceo njen torzo na izvol’te u ovom položaju. Samo bez amaterizma, molim. Sledite instrukcije i pitajte je šta voli ako do sada niste naučili. Podsećam da su u ovom položaju genitalije oba partnera prilično otvorena i dostupna. Mnogi muškarci često posegnu za klitorisom u ovakvim trenucima. Osim ako ne umete pravilno da rukujete klitorisom, a većina vas ne zna pojma, ostavite i to nama. Devojke, još bolje, vežite ga u tom položaju ili mu ne dajte da se pomera pod pretnjom da ćete istog trenutka prekinuti sve radnje i otići. Jedino možete da im dozvolite da vam pruži nežnu analnu masažu u nekom trenutku, ali samo kad vama bude odgovaralo i ako bude bio mnogo dobar. Damama bih takođe predložila da se naslone unazad, oslone jednu ruku na njegovu butinu, a drugom masiraju njegovo međunožije i mošnice. Sve u svemu, budite inventivni, opušteni i pratite priču kuda vas instinkti vode.

Geometrijska formula za dublju penetraciju

ss arch Seks, rock n’ roll i duboka penetracija

Misionarski položaj se smatra najklasičnijom pozom u seksu. Ja se nikako ne slažem. Doduše i ne sećam se kad sam se poslednji put našla u osnovnoj misionarskoj pozi duže od par sekundi… Vidite, od malih nogu imam par talenata. Jedan od njih jeste da mogu da stavim obe noge iza vrata bez puno truda. Ok, ja sam prirodno razgibana, ali računam da ako ja mogu da stavim stopalo sebi na potiljak, da većina vaš može da je osloni na partnerovo rame. Takva poza, kada je žena na leđima, muškarac na njoj, njegoa ruka ispod njene butine, a njena noga oslonjena ili na njegovu ruku ili na rame, opet dozvoljava najdublju penetraciju.

Naravno, postoje varijacije na ovu pozu – zašto ne obe noge staviti u taj položaj? Može i muškarac da pređe u klečeći položaj, dok žena sklopi noge i podigne ih, uz njegovu podršku, u vis. A tu je uvek i doggy style, poza verna kao pas.  Mislim da nema klasičnije poze od ove i pokušavam već godinama da razumem zašto se neke žene ne osećaju udobno u ovoj pozi. Za najdublu penetraciju, probajte stojeći doggy style u kojem žena ima sklopljene noge i presavijena je, recimo preko stola, dok parter stoji iza nje, blago raširenih nogu. U svim ovim varijantama opet veliku ulogu igra sigurnost koju žena ima u sebe i svoju seksualnost, tako da klasičarima predlažem da lagano uđu u ove lajt rokerske vode uz prvu predloženu pozu.

Formule iz kalkulusa i više matematike

Sad prelazimo na one koji to vole ludo, vruće i brzo sporo. Ako želite da traje dugo, onda idite što sporije. Logično, zar ne? Mada nemam ništa protiv korišćenja igračaka i drugih pomagala, predlažem samo da ih koristite umereno kao bi sve imalo svoju svrhu. Prvo, nemojte zaboraviti lubrikante. Za ludo i sporo, tu su oni koji su namenjeni baš za stimulaciju vagine, kao i oni koji su namenjeni baš za “umirenje” osećaja u penisu. Ne zaboravite samo da, kao i sa svim kozmetičkim proizvodima, proverite unapred da li ste alergični na ove proizvode. Sledeće na redu su igračke za seks. Dildo bi trebalo da bude osnovna igračka i prisutna u svakom toplom domu. Međutim, ne zaboravite da je i svaka igračka pomagalo, a ne akter u seksu. Mora da se zna ko je gazda u kući, majku mu, a to svakako ne može biti dildo. Dakle, nasumično nabijanje dilda ili sličnog rekvizita u partnera, bez cilja i poenta je – pa, bez cilja i poente. Budite malo inventivni i ne zaboravite da svaki vaš sledeći korak nastaje na osnovu reakcije partnera – tako dolazi do ludila i pozitivnog bezumlja u seksu. Naglasiću još jednom da je potpuno normalno da parteri oba pola žele analnu stimulaciju u toku odnosa, s tim što se za to uvek preporučuju plagovi.

Što se tiče poza u varijanti ludo i sporo, ima raznih ludorija koje možete da smislite. Što ne znači da će bit ni zaniljive ni lude. Za pojačavanje orgazma postoji par vrlo jednostavnih trikova i važe za oba pola. Prvi trik je da zabacite glavu unazad ili na dole, što će povećati dovod kiseonika u glavu, doprineti onom osećaju da lebdite i pojačati orgazam. Kao druga varijatna ovog trika postiji i obrnuto – asfiksija. I jedno i drugo su stvar ukusa i ličnih granica, ali je nophodno da razumete da ove seksualne igrarije nisu igrarije i mogu da budu veoma opasne. U tome i jeste njihova čar. Ako imate povišen pritisak ili osećate glavobolju u tim trenucima, onda se nikako ne preporučuje ni jedno ni drugo.

Drugi trik jeste dodatna stimulacija klitorisa i korena penisa, kao i analna stimulacija kod oba pola (iz različitih razloga, ali sa sličnim efektom). Šta god da smislite i zašta god da se rešite – neka bude novo, opušteno, spontano i uvek sporo. Najveće ludilo uvek nadolazi polako i skoro neprimetno.  I bez kukanja da vas boli kičma i ostalo. Zabole me levi guz što vas bole kičma. Zato vas i boli, što se ne pomerate. Ako ja mogu, a imam išijas i hroničnu povredu kolena, možete i vi. Ipak nije viša matematika u pitanju, majku mu!


Danica Radišić, u online svetu više od deceniju poznata kao Niki, je pisac koji ponekad i bloguje, dugogodišnji prevodilac, suosnivač regionalne agencije za marketing i PR Krazy Fish, mama budućeg evil masterminda, i uopšte neobjašnjiva pojava koja je iz još manje objašnjivih razloga rešila da se vrati u Srbiju iz belog sveta gde je rođena i kako-tako odgojena.

Comments