Ima parova koji jedno drugom nikad ne dosade, jer poštuju svoje i partnerove želje, ne drame kad naiđu periodi bez seksa i uvek su spremni da nežnost i pripadnost izraze na druge načine. Harmoničan odnos podrazumeva dobar seks, a taktike protiv zasićenja proizilaze iz mudrosti onih koji poznaju sebe i imaju strpljenja sa partnerom. I spremni su da uče i potrude se.

Odvojte vreme i mesto za seks

Tempo kojim se živi ne ostavja puno vremena za neizlaženje iz kreveta, koje pamtimo iz vremena dokolice, ili iz perioda zaljubljenosti, kad nismo morali ni da spavamo, ni da jedemo i prosto nismo mogli da potrošimo svu energiju kojom smo raspolagali. Ako postoji samo jedan slobodan dan u nedelji kad možete da se opustite i bavite seksom natenane, neka taj dan bude svetinja. Nemojte ga utrošiti na pranje prozora i veliko spremanje. Radujte mu se unapred i pripremajte se. Tako ćete biti depilirani i sređeni na vreme i podesićete svoje raspoloženje za intimnost. Čak i ako niste nešto naročito voljni, vreme odvojeno za intimu, provešćete opuštajući se i razmenjujući sa partnerom sve ono što niste stigli do tada, a iskrena razmena obično dovede i do razmene seksualne energije i uživanja.

seksualno zasicenje Pet taktika protiv seksualnog zasićenja

Iskoristite priliku

Ako se ukaže prilika na koju niste računali, nemojte je propustiti. Seks na brzaka zna da bude uzbudljiv i sladak, naročito ako nemate vremena ni da se propisno svučete. Ukoliko ste posebno raspoloženi, stvorite priliku koja će prijatno iznenaditi partnera. Pola sata u nekom međuvremenu između dve obaveze, sasvim je dovoljno da se poigrate, iako to možda znači da nećete oprati sudove.

Comments