S početkom emitovanja desete sezone serije “Dosije X” koja će biti emitovana 26. januara  u 22:00h na FOX kanalu, na male ekrane vraća se i Džilijen Anderson u legendarnoj ulozi Dejne Skali!

Tokom dugog emitovanja serije koja uključuje devet sezona i dva filma, Dejna Skali ostaje i dalje racionalna strana najpoznatijeg FBI dvojca koji istražuje misteriozne slučajeve, kao i pop ikona čiji je seksepil izgrađen na stavu, eleganciji, prefinjenosti i intelektu.

4 Seksi Skali u novim epizodama serije “Dosije X” od 26. januara na FOX kanalu

Džilijen Anderson se prijavila na audiciju za ulogu Dejne Skali u seriji “Dosije X” nakon što je Dejvid Duhovni već odabran za ulogu Foksa Moldera. Glumica koju su tražili, trebalo je da bude visoka, plava, sa oblinama u stilu junakinja “Čuvara plaže” koje su u to vreme bile garancija uspeha serije. Kao dvadesetčetverogodišnjakinja, lagala je producente o svojim godinama misleći da će time ostaviti dojam zrelije osobe i lakše doći do uloge. Danas sa 47 godina, Džilijen priznaje da je bila prilično iznenađena kada je ulogu dobila, jer zapravo nije nimalo slična liku agentkinje Skali koja ju je proslavila 90-tih godina prošlog veka. Imala je reputaciju problematične tinejdžerke koja je svojim hirovima izluđivala roditelje, menjala boju kose, imala pirsing… Mislila je da niko na kastingu neće u njoj prepoznati kapacitet za transformaciju u lik naučnice sklone racionalnom razmišljanju.

Tokom sezona serije, Džilijen je osvajala publiku nekako iz pozadine, doslovno se i fizički menjajući u vlastitom sazrevanju. Osim zasluženih glumačkih nagrada, obasipali su je titulama seks-simbola: 1996. godine je prema izboru muškog FHM magazina proglašena “Najseksi ženom sveta”.

Comments