Svi vam savetuju da raskid odbolujete po fazama, onako kako vam sleduje, jer je to način na koji se srce isceljuje, upozoravaju vas da nipošto ne ulećete odmah u novu vezu, jer ćete na nju projektovati ogorčenje iz prethodne i nećete biti u stanju da stvarno razvijate odnos, a to nije fer prema drugoj osobi, a ni prema sebi, da date sebi vremena i budete malo sami… Sve je to vrlo razumno i razumljivo, a niko vam ne kaže da ne morate da radite ništa mudro i pametno, nego da se prosto malo pustite u promet i praktikujete seks, kao što to često rade muškarci. Zato što vam je do površnog provoda i seksa, a ne do osobe i zato što uopšte ne nameravate da se upuštate u vezu, nego da malo izdivljate. Ako osećate da je to ono što bi vam prijalo, ako vam je jedna od prvih briga nakon raskida kako ćete se sada snalaziti za seks, primenite lek – bez griže savesti. Evo zašto bi to moglo da bude korisno za vas.

Kad spavate sa nekim drugim i sami ste sigurni da je veza gotova

Intimna telesna akcija, upuštanje u seks sa nekim novim, dozvoljava vašem umu da potpuno prihvati činjenicu da je prethodna veza gotova – kad to uradite, prosto priznajete da nema nazad, ne ostavljate sebi emotivni prostor da gajite lažne nade. Krenuli ste dalje, mentalno i psihološki, a na taj način prekidate one zaostale nevidljive veze, one puteve koje obično ostavljamo otvorenim, za svaki slučaj – za slučaj da se partner pokaje i predomisli, ili da mi sami to uradimo.

Kad već praktikuješ “samo seks” baš te briga kakav utisak ostavljaš

Rešila si da se ponašaš droljasto i dozvolila sebi da svakog muškarca posmatraš kao potencijalnog davaoca seksualnih usluga. Menja ti se percepcija – uopšte te ne zanima kakav ćeš utisak ostaviti, da li će oni videti kako si ti pametna, senzitivna, kompleksna, zanimljiva i fantastična osoba. Tvoja interesovanja usmerena su na to kakav utisak oni ostavljaju – da li te seksualno privlače i da li odaju znake muškarca koji zna šta radi u krevetu. Baš te briga šta će misliti o tebi momak sa kojim si rešila da odeš u krevet i to te oslobađa i mnogih drugih inhibicija – daje ti slobodu da preuzmeš inicijativu, da se ponašaš baš onako kako se osećaš, a svi oni maštaju da u krevetu imaju razuzdanu curu (ma šta mislili o takvim kvalitetima kad je u pitanju devojka sa kojom bi se zabavljali). Baš te briga za njihove dvostruke standarde i etiketiranje, zanima te samo da se provedeš, da malo odlepiš i kad to stvarno i uradiš, osećaš se živo i moćno. A slomljeno srce sledi tvoj osećaj.

Comments