Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

1/3

Sviđa mi se što smo sve maštovitiji i sve širih shvatanja kada je inteligencija u pitanju. Odavno usvojen pojam emotivne inteligencije, dopunjen je u novije vreme pojmom društvene inteligencije. Zatim, postoje i ne još sasvim legalani pojmovi spiritualne i telesne inteligencije, jer oni nekako više spadaju u domen ezoterije, nego psihologije, a sada se pojavljuje i seksualna inteligencija – zvuči dovoljno ubedljivo da bude sasvim prihvaćeno. Predstavlja spoj telesne, mentalne, emotivne i socijalne inteligencije – osim što je sve spoj, ni jedna „vrsta“ inteligencije ne stoji samostalno i odvojeno od ostalih i sve su prožete spiritualnom inteligencijom, odnosno, našim duhovnim nivoom.

View this post on Instagram

Tag someone! @overexposures

A post shared by Couples Magazine (@couples_magazine) on

Ne postojimo kao ličnost odvojeno od bića, ili tela, od duše, niti postojimo kao telo, nezavisno od osećanja, misli, ubeđenja, od ličnosti i bića. Naši umovi i naša tela imaju sopstvena ograničenja, ni naše duše nisu bezgranične – sve što je ljudsko, spakovano je u isti paket. A taj paket je kosmička isporuka, koja je stigla na adresu planete Zemlje…
U tom smislu, naša seksualna inteligencija je povezana sa kosmičkom inteligencijom, sa Univerzumom, sa božanskim, jedanko kao i sa ostalim oblicima inteligencije naše ličnosti, koji su takođe deo kosmičkog. Onog kosmičkog, koje ima veze sa nama ljudima. Jer mi smo samo sićušni deo tog kosmosa, sigurna sam. Jedan oblik života, na jednoj planeti, loptica u kosmičkom fliperu – a ko zna kakvih sve još igara ima u beskonačnosti Univerzuma?

Editors choice