Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Seksualna mudrost je kao i ona druga, opšteprihvaćena kao životna mudrost – potiče iz iskustva, iz pravljenja izbora i donošenja odluka, iz promašaja i bolnih proživljavanja. Seksualna mudrost zahteva stalno razmatranje socijalnih poruka koje nas neprekidno zasipaju (budi slobodna, budi razigrana, budi izazovna, dobra ljubavnica, otvorena za nova iskustva…) i filtriranje tih poruka kroz naše najdublje emocionalne potrebe, kroz signale našeg tela i kroz svest o svojoj seksualnosti.

Kada utelovljujemo seksualnu mudrost, osećamo se životno, samouvereno, blistavo – prosto zračimo svojim integritetom, prožetim erotskom privlačnošću. Naše telo je kanal kroz koji se povezujemo sa sobom, Univezumom i drugom osobom i kroz njega ispoljavamo i afirmišemo sve delove sebe.

Pozitivni izbori, postupci i uverenja mogu da budu naši najveći učitelji – ali isto tako, to su i razočaravajuća i negirajuća iskustva.

mudrost e1583847752898 Seksualna mudrost – i kako je steći

Kada doživljavamo telesnu, mentalnu, emocionalnu i duhovnu ekstazu, sećamo se svog bića, jasno ga prepoznajemo i znamo zašto smo ovde, za šta smo sposobni i šta nam je činiti. Ovakvi momenti mogu da nas dovedu do otvaranja našeg najdubljeg ljudskog potencijala.

Ali kada donosimo “pogrešne” seksualne izbore, koji nas ispunjavaju osećanjem praznine, poniženja, stida, iz te boli takođe možemo da izrastemo.

Iza naših obrazaca seksualnog ponašanja često se kriju nezadovoljene emocionalne potrebe i samodestruktivne poruke. Ali ta neispunjenost i frustracija, takođe se mogu transformisati u samospoznaju, u lični rast i razvoj, samovrednovanje i brigu o sebi, kada naučimo lekcije koje nam donose naši pogrešni izbori.

Editors choice