Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Serija četvrtkom: “Being Erica”

Serija četvrtkom: “Being Erica”

“Kako je biti Erika” (Being Erica) je kanadska televizijska serija koja je doživela internacionalni uspeh. Premijera ove serije bila je 5. januara 2009. godine, a poslednja epizoda snimljena je 12. decembra 2011. godine. Glavne uloge tumače: Erin Karpluk (Erin Karpluk), Majkl Rajli (Michael Riley), Tajron Litso (Tyron Leitso), Vinesa Antoin (Vinessa Antoine), Regan Pasternak (Reagan Pasternak) i Morgan Keli (Morgan Kelly).

Kako je biti Erika Serija četvrtkom: “Being Erica”

Glumačka ekipa serije

Erika Strejndž (Erica Strange) je tridesetdvogodišnja, fakultetski obrazovana devojka. Njen san je da postane spisateljica. Međutim, ona ne može da nađe posao koji je dostojan njene diplome. Smatra da je napravila mnogo grešaka u prošlosti, da joj one ne dozvoljavaju da napreduje.

“Znam da se ljudi pitaju zašto slatka devojka sa odličnim obrazovanjem i dobrim prijateljima ne može da sredi svoj život. Odgovor je jednostavan: loše odluke i loši izbori. Mogla bih da održim kurs na temu kako da uništite svoj život. Zaista, toliko sam dobra u tome”, kaže Erika na samom početku.

U trenutku kada je njen život u rasulu, pojavljuje se doktor Tom (Tom). Ubrzo postaje njen terapeut koji će joj na veoma neobičan način pomoći da prebrodi prepreke iz prošlosti. Naime, on ima posebnu moć – putovanje kroz vreme. To je upravo ono što je Eriki bilo potrebno – da se vrati u prošlost, ponovo proživi određene događaje i napravi “bolje” izbore. Kroz četiri sezone doktor Tom je bio njen oslonac, podrška, šansa da napreduje i živi u sadašnjosti. Serija prati njen put od pacijenta, preko grupnih razgovora, do trenutka kada i sama postaje terapeut.

Erin Karpluk Serija četvrtkom: “Being Erica”

“Kažu da je život skup trenutaka – velikih i malih, srećnih i tragičnih. Ovi momenti daju našim životima oblik i značenje – teraju nas da preispitamo put kojim smo krenuli.”

Volećete seriju i zbog samih karaktera. Džulijen (Julianne Giacomelli) je jedna od onih osoba koje volite i mrzite istovremeno – Erika i ona su poslovni partneri i osnivači izdavačke kuće, prijateljice koje se međusobno dopunjuju. Itan (Ethan Wakefield), njen najbolji prijatelj, a kasnije i dečko. Iako njihova veza nije uspela, ostaće prijatelji do samog kraja. Dženi (Jenny Zalen) i Džudit (Judith Winters) – njene najbolje prijateljice, sušte suprotnosti. Dženi je nezrela, dok je Džudit stabilnost na prvom mestu. Ono što ovu seriju čini toliko posebnom je upravo to što su svi likovi različiti, a na neki način se odlično upotpunjuju.

Erin Karpluk2 Serija četvrtkom: “Being Erica”

Lako ćete se poistovetiti sa Erikom

Iz svake epizode možete izvući poneku pouku – o ljubavi, prijateljstvu, poslu, preuzimanju rizika i životu uopšte.

“Kažu da bez rizika nema ni nagrade. Možda ima nečega u tome. Bez rizika, nema ni istraživanja, radoznalosti, nema otkrivanja, nema uživanja.”

“Lako je živeti u poricanju. To radimo da bismo se zaštitili od stvari koje ne možemo sebi da priznamo. Ali ako to radimo, onda u stvari živimo u laži, bez obzira šta govorimo sami sebi.”

Izvori fotografija: blogspot.com, straight.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” možete pogledati ovde.


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Editors choice