#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Serija četvrtkom: “Charmed”

Serija četvrtkom: “Charmed”

Popularna TV serija “Začarane” ili “Čari” (Charmed) govori o životima sestara koje poseduju čarobnu moć koju koriste u borbi protiv demona i ostalih natprirodnih sila koje napadaju San Francisko. Autor serije Aron Speling (Aaron Spelling) je prvobitno želeo da “Čari” budu natprirodna horor-drama, ali je ipak prepravljena u neobičan splet fantastike, drame i komedije. Priča prati živote triju sestara Halivel – Pajper (Piper), koju glumi Holi Meri Kombs (Holly Marie Combs), Fibi (Phoebe) koju igra mlada Alisa Milano (Alyssa Milano) i Šanen Doerti (Shannen Doherty) koja tumači lik Pru (Prue), koje slučajno na tavanu svoje kuće pronalaze “Knjigu senki” koja pokreće drevno proročanstvo. One saznaju da potiču od duge linije veštica i da su im podarene moći kojima će se boriti protiv zla.

charmed 11 Serija četvrtkom: “Charmed”

Sestre Halivel, zajedno u borbi protiv zla

Pru, najstarija sestra, ima moć telekineze, Pajper je dobila dve moći, prva je da upravlja brzinom molekula u predmetima i ljudima, da ih uspori do tačke zamrzavanja i da ih ubrza do eksplozije. Najmlađa Fibi, prvo je imala moć vizije, a kasnije se ta moć razvila u sposobnost da oseća tuđe emocije. Samo nekoliko njima bliskih ljudi zna za njihovu tajnu. Među njima je i belosvitac Leo (Leo), koga su starešine dodelile sestrama kako bi ih štitio. On isceljuje njihove povrede i ima ulogu medijatora između njih i starešina. Između ostalog, on je ljubav Pajperinog života još od prve sezone serije.

Snimanje jedne episode “Čari” košta oko million američkih dolara. Na specijalne efekte tokom snimanja potrošeno je sto hiljada, a na šminku i garderobu oko pola miliona dolara. Sestre Halivel, u seriji nose Gucci modele, kao i garderobu dizajnerke Done Karan (Donna Karan).

Jedna od zanimljivih detalja serije “Čari” je misteriozna “Knjiga senki”. To je vestičja knjiga koja sadrži čini i recepte za pravljenje magičnih napitaka, kao i informacije i crteže demona i ostalih natrprirodnih bića. Ona je, u stvari, bila najskuplji predmet na snimanju, jer je rađena ručno, perom i mastilom. Teška je oko pet kilograma i veličine je veće enciklopedije. Na prednjoj strani nalazi se keltski znak trikvetra oko koje se nalazi krug, i veliki deo je pisan na engleskom jeziku, mada postoje “čini” i na latinskom. U scenama se koriste četiri “Knjige senki”. Prva je “Heroj knjiga”, koja je glavna i sadrži sve stranice, “Kniga kaskader” koja je korišćena samo u scenama koje su “opasne” po glavnu knjigu, “Pozadinska knjiga” koja je prikazivana u scenama kada se glavna knjiga nije upotrebljavala. Obično je samo stajala na pultu, dok je glavna knjiga bila držana u sefu. Poslednja knjiga je “Rezervna knjiga” koja je korišćena kada je glavna knjiga bila na popravci zbog oštećenja.

Mnogi glumci bili su fascinirani “Knjigom senki”, pa ju je tako glumica Holi Meri Kombs želela za sebe. Njena koleginica Alisa Milano unajmila je umetnika koji je stranice iz knjige naslikao na zidovima njene kuće.

charmed 2 Serija četvrtkom: “Charmed”

U “Knjigu senki” su same dodavale recepte i čini kako bi sledeće generacije veštica bile spremne

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.

Izvori fotografija: charmed.wikia.com, p3confessions.tumblr.com, charmed-no1fanclub.blogspot.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Editors choice