Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ideja o serijskom ubici koji se bori protiv onoga što jeste oduzimajući život samo lošim i zlim ljudima nastala je zahvaljujući Džefu Lindsiju (Jeff Lindsay), koji je napisao novelu, “Tamni snovi Dekstera” (Darkly Dreaming Dexter).

Dekster je popularna i kontroverzna američka serija. Praćena je oštrim kritikama Roditeljskog televizijskog saveta (Parents Television Council). Trvdili su da gledaoci navijaju za serijskog ubicu i da se nadaju da neće biti uhvaćen. Svojim kritikama su izborili zabranu praćenja serije gledaocima mlađim od 14 godina.

Radnja serije se odvija u Majamiju. Dekster Morgan je glavni junak serije i serijski ubica koji je zaposlen kao forenzičar za krv u policiji. Da ne bi bio uhvaćen, otac, koji je takođe bio policajac, naučioga je da prati kod i sakriva tragove. Dekster je prinuđen da balansira svoj tajni život i život za javnost. Lik Dekstera Morgana tumači Majkl Hol (Michael C. Hall), ostali likovi u seriji su Debra Morgan koju glumi Dženifer Karpenter (Jennifer Carpenter), koja je Deksterova polusestra, Rita Benet koju igra Džuli Benc (Julie Benz), Deksterova devojka i Deksterove kolege sa posla Maria LaGuerta koju glumi Loren Velez (Lauren Vélez) i drugi. Deksterov otac, koji mu je pomogao da bude bolja verzija onoga što jeste je Džejms Rimar (James Remar).

161 Serija četvrtkom: Dexter

Glavni glumci serije

Filmski i televizijski kritičari su bili oduševljeni ovom ekranizacijom novele i dobila je najviše ocene od kritičara američkih časopisa “Chicago Sun-Times”, “New York Daily News”, “San Francisco Chronicle”, “People Weekly”, dok su kritičari najuticajnijih medija dali niže ocene. Sama serija i njen glavni glumac su bili nominovani za nagradu Zlatni globus (Golden Globe) dva puta, ali je nagradu dobio samo Majkl Hol prilikom druge nominacije 2010. godine. Sama serija je 2008. godine osvojila Scream Award za najbolju televizijsku seriju.

239 Serija četvrtkom: Dexter

Kontroverzni serijski ubica koji je šarmirao i najstrožije kritičare

Zanimljivo je da su Majkl Hol i Dženifer Karpenter, Deksterova sestra u seriji, bili u braku, koji se okončao 2010. godine. S obzirom na to da su nakon toga više puta viđeni zajedno, možemo da zaključimo da su ostali u dobrim odnosima.

332 Serija četvrtkom: Dexter

Bivši supružnici i partneri u seriji, Dekster i Debra Morgan

Do sada je snimljeno šest sezona po 12 epizoda, a sedma sezona se s nestrpljenjem očekuje krajem septembra.

Ljubiteljima kriminalistike, drame i misterije toplo preporučujemo ovu jako dobro ocenjenu i svakako nesvakidašnju seriju. Deksterove avanture, snalažljivost i spremnost na dvostruki život izazvaće u vama različita osećanja, od smeha i suza do duboke zabrinutosti.

Izvori fotografija: darklydexter.com, macacos.com, phillshaw.co.uk, imdb.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice