Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

HBO (Home Box Office) je u aprilu mesecu predstavio novu, superinteresantnu i originalnu seriju pod nazivom “Devojke” (Girls). Fantastična, duhovita priča o svim problemima sa kojima se susreću devojke u svojim ranim dvadestim. Mesto dešavanja je Njujork danas. Za razliku od serije “Seks i grad” (Sex and the City) ove devojke nemaju ni ideju šta bi trebalo da urade u svom životu, ali su veoma iskrene u tome i otvorene za nova iskustva. One prave greške, prihvataju svoja nesavršenstva, iskreno se izvinjavaju zbog toga i nastavljaju dalje. Ono što ovu priču čini zaista dobrom jeste njeno konstantno isticanje individualnosti i ljudske jednostavnosti. Priča o ličnim traženjima, prijateljstvima, seksu, vezama i kako pronaći dobar posao.

Glavnu junakinju Hanu (Hannah) upoznajemo u trenutku kada njeni roditelji odlučuju da joj ukinu finansijsku podršku ne bi li joj “pomogli” da se osamostali. Hana ima 24 godine, završila je fakultet i veruje da ima talenat da postane veliki pisac. Kako nema nikakva radna iskustva ideja osamostaljivanja za nju je potpuna enigma. Pored finansijske i profesionalne konfuzije Hana je prilično zbunjena u odnosu sa Adamom (Adam) za koga nije siguran da li je njen dečko ili “ljubavnik bez obaveza”. Ono što je potpuno super kod Hane jeste njena spremnost da eksperimentiše sa svim svojim idejama kako u životu tako i u krevetu. Hana je devojka koja prihvata sve svoje mane i ne gubi veru da treba da radi ono što je čini srećnom.

U svemu što joj se dešava Hana ima podršku i razumevanje svoje najbolje prijateljice Marni (Marnie). Njih dve žive zajedno u jednom malom, superslatkom stanu. Za razliku od Hane, Marnin život je potpuno organizovan. Ona ima odgovoran posao u uglednoj umetničkoj galeriji, voli da je sve pod kontrolom i dugu vezu sa svojim dečkom Čarlijem (Charlie) koji je obožava. Veoma je lepa, puna razumevanja i ženstvena.

Slika 119 Serija četvrtkom: Girls

"Girls"

Druga, veoma važna osoba u Haninom životu jeste njena prijateljica Džes (Jessa). Ona je pravi avanturista. Originalno Engleskinja koja je nekoliko godina provela putujući po Evropi i sada se vraća u Njujork. Džes je prelepa, samosvesna, veoma inteligentna, kreativna i uvek u potrazi za novim iskustvima. Hana je obožava i u njoj nalazi inspiraciju za svoju ženstvenost, koja je u pomalo kritičnoj fazi. Džes deli stan sa svojom rođakom Šošonom (Shoshanna).

Za razliku od Džes koja je seksualno veoma oslobođena, Šošona je nevina. Sa jedne strane ona je zarobljena u svom “devojčica carstvu” ispunjenom lutkama i TV serijama, dok je sa druge strane potpuno isfrustrirana činjenicom da nema nikakva seksualna iskustva. Iako veoma naivna ona je potpuno iskrena, puna razumevanja i podrške za druge devojke koje su dosta drugačije od nje.

Možda vam ideja da ponovo gledate četiri devojke iz Njujorka izgleda već viđeno i ne baš interesantno, ali ova priča je definitivno vredna gledanja.

U nedelju je emitovana deveta epizoda od ukupno deset koliko je predviđeno za prvi serijal. Inače serija je kompletno autorsko delo Line Danam (Lena Dunham) koja je napisala, režirala i glumila glavnu junakinju Hanu. Možda je to razlog zašto je tako jednostavno prirodna i životna. Likovi su predstavljeni smisleno i duhovito. Veoma inteligentan izbor realnih životnih situacija kroz koje prolaze menjajući se i sazrevajući. U ovoj seriji lako ćete se povezati sa likovima, prijaće vam njihovi izbori i zabavljaće vas njihove reakcije.

Ekipa koja je angažovana na ovoj seriji je veoma mlada, talentovana i interesantna. Autorka Lina Danam je u ulozi Hane, Alison Vilijams (Allison Williams) glumi Marni, Džemina Kirk (Jemima Kirke) se pojavljuje kao Džes i Zosi Mamets (Zosia Mametis) je Šošona.

Uživajte u serijama, u junu će ih biti dosta dobrih.

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Maja Selaković voli da se izražava kroz slike, čini joj se da se stvari tako doživljavaju intuitivnije i da je komunikacija smislenija. Ljubav prema vizuelnim umetnostima provela ju je kroz fotografiju, advertising, televiziju i film.

Editors choice