“Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother) je američka humoristička TV serija. Radnja serije smeštena je u 2030. godinu, ali se ona odigrava u sadašnjosti, jer otac prepričava deci kako je upoznao njihovu majku. Tvorci serije su članovi grupe The Solids, a njihova pesma “Hey Beautiful” je uzeta za glavnu muzičku temu serije. Priča počinje krajem 2005. godine, a svaka epizoda predstavlja korak napred ka upoznavanju njegove sadašnje žene.

How I Met Your Mother how i met your mother 2697721 1024 768 Serija četvrtkom: How I Met Your Mother

Poznata ekipa: Lili, Maršal, Ted, Barni i Robin

Glavni lik serije je Ted Mozbi (Ted Mosby). On je arhitekta i romantičan lik, koji posle mnogo propalih veza želi da pronađe ženu svog života. Cela priča, u stvari, prati njegov život i vodi ka tome kako je upoznao buduću ženu, ali se o njoj u seriji vrlo malo zna. Prema scenariju, upoznaće je 2013. godine i to će biti kraj poslednje, osme sezone. Kroz seriju imao je više devojaka od kojih je najveći trag ostavila Robin (Robin Scherbatsky), koju upoznaje već u prvoj epizodi i zaljubljuje se u nju na prvom sastanku. Sve do kraja prve sezone Robin ga je odbijala, ali su na kraju ipak postali par. Njihova veza je potrajala samo do kraja druge sezone, kada shvataju da ih interesuju različite stvari i razilaze se. Kasnije, u četvrtoj sezoni, Robin i Ted postaju cimeri i on joj priznaje da je i dalje voli, ali osećanja nisu obostrana. Robin se zaljubljuje u Tedovog prijatelja Barnija (Barney Stinson), za koga se na kraju serije udaje, i na njihovom venčanju Ted upoznaje buduću suprugu. Tedov najbolji prijatelj još od koledža je Maršal Eriksen (Marshall Eriksen). Diplomirani pravnik, stidljiv je i ne ume da laže. Oženjen je Lili (Lily Aldrin), simpatičnom kupoholičarkom koju je upoznao na koledžu. Oni su deset godina u vezi i pokušavaju da dobiju dete, što se dešava 2011. godine kada Lili otkriva da je trudna.

d Serija četvrtkom: How I Met Your Mother

Barni "drži" ovu seriju

Definitivno najzanimljiviji lik u seriji je Barni Stinson (Barney Stinson). On je ženskaroš koji koristi razne trikove da zavede devojku, iskoristi je i nikada je više ne vidi. Voli da prepričava svoje avanture, posećuje striptiz klubove i ima ogromnu kolekciju porno filmova. Obožava da nosi odela i stalno koristi reči “sjajno” i “legendarno”. Zna se samo da radi u Golijat nacionalnoj banci, a kada ga pitaju koja mu je profesija, odgovara sa “Molim te…”. Jedna od retkih osoba za koju je hteo da se veže i da je zaprosi je devojka Kvin. Ona je radila kao striptizeta, ali je prestala da se bavi time zbog njega. Ipak, ta veza nije dugo potrajala, jer Barni shvata da mu nedostaje Robin sa kojom se ženi na kraju osme sezone.

Tokom serije, družina je odlučila da za svakog nađe dvojnika. Tedov dvojnik je meksički rvač koji se bori protiv robota u šou “Roboti protiv rvača”. Maršalov je lik koji se pojavljuje u reklami za novac, a Lilina dvojnica je striptizeta Džasmin. Barnijev je ginekolog dr Stengel, a Robinina dvojnica je lezbejka koju su slučajno sreli na ulici. Do sada je prikazano sedam sezona, a nastavak ovog zanimljivog sitkoma očekuje se u septembru ove godine.

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments