Prošlog septembra televizija Fox obradovala nas je još jednom humorističkom komedijom kratkog formata. Može se reći da su serije “Prijatelji” (Friends) i “Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother) dobile još jednog kompanjona, s obzirom na to da nas ekipa i scenario serije “New Girl” podseća upravo na njih. Da je serija “kupila” gledaoce već samom pilot verzijom potvrđuje i činjenica da su čelnici Foxa već posle dve emitovane epizode naredili dodatnih jedanaest, te je tako prva sezona završena sa 24 epizode ukupno. Od samog početka, “New Girl” je dobila odlične kritike, a mnogi smatraju da je to najviše zahvaljujući sjajnom performansu glavne glumice Zoi Dešanel (Zooey Claire Deschanel). Serija je u decembru 2011. godine nominovana za Zlatni globus za najbolju muzičku ili humorističku seriju, a Zoi za najbolju glumicu u istoj kategoriji. S obzirom na to da je serija obnovljena, nova sezona će se pojaviti na jesen i moramo priznati da je s nestrpljenjem očekujemo.

foto16 Serija četvrtkom: New Girl

Vesela petorka

Priča prati mladu, komplikovanu devojku po imenu Džes, koja je u kasnim dvadesetim i radi kao učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Los Anđelesu. Pilot epizoda počinje njenim monologom o povratku sa putovanja kada je zatekla svog momka u krevetu sa drugom. S obzirom na to da je sa njim delila krov nad glavom, Džes biva prinuđena da se iseli. Prateći oglase dolazi u stan trojice drugara Nika, Šmita i Trenera, kojima priča svoju tužnu priču. Ta tužna priča je u stvari monolog sa početka epizode. Ceo prvi serijal je protekao u smehu, međusobnim simpatijama i raznim dogodovštinama koje nema ni smisla prepričavati. Ukoliko se odlučite da je pogledate, ova petorka će vas opčiniti i postati deo vaše svakodnevice.

Ona koju ćete zavoleti na prvi pogled svakako je Džes, koju glumi Zoi Dešanel. Slatka, luckasta i otvorenog srca, takav je lik da ne možete da je ne volite. Njeno ponašanje obično nije u skladu sa društvenim normama, pa često ljudima oko sebe deluje čudno, ali je prihvataju zbog njene originalnosti i dobrodušnosti. Veoma je otvorena i naivna, poput kakvog deteta, prema svima je otvorena i naivna, pa često biva povređena. Međutim, bez obzira na sve nedaće sa kojima se sukobljava, njen optimizam joj pomaže da istraje i učini ovu seriju vrednom gledanja.

foto42 Serija četvrtkom: New Girl

Luckasta, ali draga

Nik, koga u seriji glumi Džejk Džonson (Jake Johnson), barmen je, poreklom iz Čikaga. Pre nego što je postao barmen imao je velike planove za budućnost, međutim u jednom trenutku je prestao da brine o životu i napustio pravni fakultet. Inače mu je velika želja bila da postane advokat i iznad svega – bogat. Na mahove ova želja ispliva na površinu u toku prvog serijala. Inače, on je u ranim tridesetim, ima jednu propalu vezu iza sebe, često je svojim pesimizmom potpuna suprotnost Džes. Sitnice ga odaju i pokazuju nam da je on jedan porodičan čovek, koji veoma brine za svoje prijatelje, ali se često ponaša detinjasto i nezrelo.

Šmit, koga je u seriji savršeno izneo glumac Maks Grinfild (Max Greenfield), potpuna je suprotnost Niku. Uglađeni narcis, samoproklamovani ženskaroš i Kazanova, ludo je zaljubljen u sebe, a uz to pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Stalno pravi neke smicalice kako bi se popeo na društvenoj lestvici, vođen neverovatnom potrebom da baš on bude centar sveta. On je i zaslužan što je Džes postala njihov četvrti cimer, jer nije mogao da se obuzda kada je saznao da je Džesina najbolja drugarica Sisi manekenka. Iako često pravi glupe i nepromišljene poteze, zbog kojih se njegovi cimeri zgražavaju, ipak svi međusobno na neki čudan način funkcionišu.

Vinston, koga glumi Lemorn Moris (Lamorne Morris), bivši je košarkaš, inače Nikov drugar iz detinjstva. On je prvenstveno bio četvrti cimer, ali kada je Trener nakon pilot epizode napustio seriju, Vinston je zauzeo njegovo mesto. Ima veoma izražen takmičarski duh, što nije ni čudno, s obzirom na to da je daleko dogurao u svojoj sportskoj karijeri. Nikada ne znate šta će sledeće da uradi, a šta god da radi, želi da bude najbolji u tome. Radi kao dadilja, voli svoj život, ali mu ambicije nekako uvek prepreče put.

foto34 Serija četvrtkom: New Girl

Nik, Vinston i Šmit - paklena trojka

Pored ovo četvoro koji dele zajednički krov nad glavom, često je u njihovom društvu već pomenuta Džesina najbolja drugarica Sisi, koju glumi Hana Simon (Hannah Simone). Ona je manekenka indijskog porekla i glavni akter svih Šmitovih fantazija. Veoma je impulsivna i teška kao osoba, zna kako da dobije ono što želi. Međutim, ispod te hladne maske krije se jedna ranjiva slatkica. Često je zaštitnički nastrojena prema Džes, kritikuje je, savetuje i voli kao sestru. Divno je videti odnos dve tako različite drugarice koje se poštuju i nadopunjuju. Sisi je definitivno osoba zbog koje bi svaki muškarac poželeo da gleda ovu seriju.

foto51 Serija četvrtkom: New Girl

Šmit se Sisi upucava od prve epizode, a da li će uspeti... ostaje vam da vidite

Zanimljive činjenice u vezi sa serijom:

Serija je stvorena, producirana i napisana od strane Elizabet Meriveder (Elizabeth Meriwether), koja je zaslužna i za romantičnu komediju “Bez obaveza” (No Strings Atached). Pa ukoliko vam je ova komedijica među omiljenim, verujemo da će vam i serija “New Girl” odgovarati.

Prilikom razvijanja ideje o seriji, privremeno je nosila naziv “Chicks and Dicks”, zbog priče koja je bila aktuelna u seriji u tom trenutku. Međutim, pošto je radnja serije postala više društveno orijentisana nego seksualno, naziv je promenjen u ovaj postojeći.

Zoi Dešanel je jednom pitala da li je lik Džes stvoren specijalno za nju, na šta je dobila odgovor da nije, ali bi trebalo da bude. Kada su je pozvali da bude deo tima, Zoi nije ni trena oklevala. I sama je shvatila nakon kratkog vremena da je divno raditi u timu i da je Džes karakter koji bi volela zauvek da igra.

Oni koji su gledali seriju znaju da se u pilot epizodi pojavljuje Trener, koga glumi Dejmon Vajans (Damon Wayans), međutim već od sledeće epizode zamenjuje ga Vinston. U čemu je stvar, sigurno ste se pitali, kao i mi uostalom. Naime, Vajans je imao ulogu u seriji “Happy Endings” i kada je krenuo u “New Girl” priču nije znao da li će se serija dalje snimati. Kada je dobio obaveštenje da se nastavlja sa snimanjem pomenute serije, Trener nas je napustio, iako je pokupio sve simpatije publike u samo toj jednoj epizodi, i vratio se svom prethodnom projektu.

S nestrpljenjem očekujemo novu sezonu na jesen, a vi koji još niste upoznali fantastičnu četvoru, šta čekate?

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments