“Tri Hil” (One Tree Hill) je američka tinejdž serija reditelja Marka Švona (Mark Schwahn) koja je premijerno prikazana 23. septembra davne 2003. godine. Tri Hil je izmišljeni grad, a inspiraciju za ime serije reditelj je dobio u pesmi “One Tree Hill” grupe “U2”. Priča prati živote petoro mladih ljudi koji žive u mestu Tri Hil, u Severnoj Karolini, koje je spojila ljubav prema košarci.

Serija je poznata po brojnim snimljenim glasovima koji sadrže književne citate o događajima u svakoj epizodi. Većinu citata čitaju glavni akteri serije Čed Majkl Marej (Chad Michael Murray), Džejms Laferti (James Lafferty), Hilari Barton (Hilarie Burton), Betani Džoj Galioti (Bethany Joy Galeotti) i Sofija Buš (Sophia Bush).

f Serija četvrtkom: One Tree Hill

“One Tree Hill” ekipa

Lukas (Lucas Scott) i Nejtan Skot (Nathan Scott) su braća u ne tako dobrim odnosima za šta je kriv njihov otac Den, ali se tokom serije njihov bratski odnos poboljšava. Zanimljiv podatak je da su na početku emitovanja serije obožavaoci često pitali reditelja zašto je orginalan naziv serije “One Tree Hill” kada je naziv grada Tri Hil. Ako ste pomno pratili seriju, primetili ste da već u prvoj sezoni Karen, Lukasova majka, kaže: ”Postoji samo jedan Tri Hil – i to je tvoj dom” ( There is only one Tree Hill – and it’s your home).

U seriji važnu ulogu igra muzika, naročito u naglašavanju pojedinih scena. Javljaju se pesme poznatih izvođaca kao što su  Šeril Krou (Sheryl Crow), Keli Klarkson (Kelly Clarkson), “Fall Out Boy”, Gavin Degro (Gavin DeGraw) i mnogi drugi.

Prvobitna ideja reditelja je bila da napravi dugometražni film čiji bi naslov bio “Gavrani” (Ravens). Ipak se odlučio da ideju o filmu zameni serijom, a ime “Gavrani” dobio je košarkaški tim koji u seriji predvodi Nejtan (Nathan Scott). Plan televizijske mreže WB je bio da napravi seriju koju će gledati i muški i ženski deo publike da ne bi doživela istu sudbinu kao serija “Gilmorove” (Gilmore Girls) koju su, po istraživanju, gledale samo žene.

Prve četiri sezone prate život petoro prijatelja Nejtana (Nathan), Lukasa (Lucas), Bruk (Bruck), Hejli (Haley) i Pejton (Peyton) i njihove srednjoškolske dane u malom gradu Tri Hilu. Nakon toga glavni likovi nas vode kroz život posle srednje škole i sve lepe i tužne trenutke koji ga prate.

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments