Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Serija četvrtkom: “Spartacus”

Serija četvrtkom: “Spartacus”

“Spartakus” (Spartacus) je američka serija, koja je premijerno prikazana 22. januara 2010. godine, a trenutno se emituje finalna sezona. Inspirisana je istorijskim likom Spartakusom, tračanskim gladijatorom koji je predvodio pobunu robova protiv rimske imperije. Serija se više fokusira na rane godine Spartakusovog života i one događaje koji su prethodili pobuni. Zbog eksplicitnih scena, nasilja, krvoprolića i psovanja, kritičari su ocenili da je serija samo za punoletnu publiku.

141 Serija četvrtkom: “Spartacus”

Spartakus – nova nada potlačenim robovima

Svaka sezona nosi svoje ime obeležavajući deo priče koji se u njoj objašnjava. “Krv i pesak” (Blood and Sand) je naziv prve sezone koja prati Spartakusa i razloge zbog kojih je završio u “ludusu”, mestu gde se treniraju robovi da bi postali gladijatori. Ovde upoznajemo način treniranja, kao i bogate Rimljane, najviše Batijatusa (Batiatus) i njegovu ženu Lukreciju (Lucretia) koji žive od gladijatorskih borbi. Spartakus tu nalazi prve neprijatelje među starijim gladijatorima, pogotovo u liku Kriksusa (Crixus), šampiona gladijatorskih borbi, ali i prijatelje. Kraj sezone donosi neočekivani obrt, pokazujući da u starom Rimu svako gleda svoju dobit, i da pokolj Rimljana tek počinje.

231 Serija četvrtkom: “Spartacus”

“Rim će da se trese od straha.”

“Bogovi arene” (Gods of the arena) predstavljaju sam početak sage o likovima koje smo upoznali u prvoj sezoni. Do ovoga je došlo usled tragične smrti Endija Vitfilda (Andy Withfield) od raka, te je ovo poslužilo kao dopuna dok nije angažovan novi glumac. U ovom serijalu upoznajemo prvog šampiona Batijatusovog “ludusa”, Ganikusa i njegov uspon u gladijatorskoj areni, isto kao i rast ambicije i pohlepe mladog Batijatusa. Događaji ove sezone su prethodili prvoj, ali su imali uticaj na ono što se događalo u trećoj.

326 Serija četvrtkom: “Spartacus”

Scenografija i kostimografija su dovedeni do savršenstva

“Osveta” (Vengeance) je naziv treće sezone i kao samo ime, ona govori o događajima koji su usledili nakon početka revolucije, tačno posle kraja prve sezone. Endija je u ulozi Spartakusa zamenio Lijam MekIntajer (Liam McIntyre), koji se trudio da održi kvalitet glume njegovog prethodnika. Vidimo kako se strah od pobune robova širi Rimom, kao i želju robova da idu do krajnjih granica za pobedu. Spartakus se susreće sa velikim pitanjem: da li preuzeti odgovornost i vođstvo nad vojskom robova ili se obračunati sa starim neprijateljem, zbog kojeg je počeo nesrećan period njegovog života.

421 Serija četvrtkom: “Spartacus”

Požuda, krv, osveta – pridevi koji su obeležili seriju

Četvrta i finalna sezona, “Rat prokletih” (War of the damned), počela je da se prikazuje 25. januara 2013. godine. Nakon poslednjih deset epizoda, videćemo kako su producenti i scenaristi prikazali kraj jedne od najvećih pobuna starog doba.

Izvori fotografija: tumblr.com, collider.com, moviedevil.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” možete pogledati ovde.


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.


Editors choice