#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Šta ti je potrebno za pogled koji zavodi i obara s nogu?

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Serija četvrtkom: “The Tudors”

Serija četvrtkom: “The Tudors”

“Tjudori” (The Tudors) je američka televizijska serija, inspirisana događajima koji su se desili za vreme vladavine Henrija VIII (Henry VIII). Iako je primarna radnja smeštena u Englesku, neki događaji su objašnjeni i scenama sa drugih evropskih dvorova. Serija je premijerno prikazana prvog aprila 2007. godine i posle četiri sezone, svoje finale doživela 23. novembra 2011. godine.

Glumačka postava, koju predvodi Džonatan Ris Mejer (Jonathan Rhys Meyers) – u ulozi Henrija VIII Tjudora i Henri Kavil (Henry Cavill) – u ulozi Čarlsa Brendona (Charles Brandon), obavila je veoma dobar posao, iako su kritičari zamerili pogrešno interpretiranje istorijskih podataka.

Dzonatan Ris Mejers 1 Serija četvrtkom: “The Tudors”

Zbog lude ljubavi doneo je korenite promene u Englesku

Kroz četiri sezone upoznajemo se sa Henrijevim životom – od trenutka kada postaje kralj do njegove smrti. Prolazimo kroz njegove ljubavne veze, brakove i afere, gledajući kako se odmotava klupko koje je Englesku otrglo iz katoličanstva i stvorilo novu veru. U istoriji je Henri VIII ostao poznat kao veliki ženskaroš, a njegovi brakovi su dobili status legendi. Od svih šest supruga, serija se najviše osvrnula na Henrijevu aferu sa Anom Bolen (Anne Boleyn) – koju glumi Natali Dormer (Natalie Dormer).

Henri VIII i Ana Bolen 2 Serija četvrtkom: “The Tudors”

Ana Bolen – žena koja je iskoristila seksualnost da dobije šta želi

U prve dve sezone glavni tok radnje ima veze sa Henrijevim prvim brakom, onim sa Katarinom od Aragona (Katherine of Aragon) i željom da se razvedu, jer nemaju muškog naslednika. U centar pažnje dolazi i kraljevo ludilo za mladom Anom Bolen, koja je postala kraljica i ostvarila svoje ambicije, iako je i ona rodila kćerku – Elizabetu (Elizabeth). Druga sezona završava sa izvršenjem Anine smrtne kazne – zbog navodne izdaje, dok se Henri zaljubljuje u Džejn Simor (Jane Seymor).

Treća i četvrta sezona pokrivaju godine u kojima je Henri promenio četiri supruge. Treća sezona se više fokusira na rođenje jedinog muškog naslednika Edvarda (Edward), promene činovnika u engleskoj vladi i izdaju ljudi najbližih kralju. Poslednja sezona govori o poslednjim godinama Henrijevog života, njegovoj želji da osvoji Bolonju, ratni plan – koji na kraju propada. Poslednje epizode predstavljaju neku vrstu završetka svih priča, dok Henri proživljava sve iznova, uz halucinacije svojih bivših supruga.

Tjudori 3 Serija četvrtkom: “The Tudors”

Svaka od supruga ima svoju posebnu priču

Kritičari jesu zamerili tvorcima serije igranje sa istorijskim podacima, pošto su promenjena imena istorijskih ličnosti i vreme između događaja je značajno smanjeno. Oni su više išli na gledanost, da stvore seriju koju će publika pratiti zbog eksplicitnih scena i dvorskih spletki. Većina istoričara misli da su i kostimi mnogo raskošniji i otvoreniji nego što su bili u tom dobu, ali sve te mane nisu sprečile da serija bude veoma popularna.

Izvori fotografija: tumblr.com, fanpop.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” možete pogledati ovde.


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice