Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.

Sigurno vam je preko glave serija i filmova o vampirima, čija popularnost jednostavno ne jenjava. Izbor je šarolik. Zaljubljenice u Roberta Patinsona (Robert Pattinson) ostaju vjerne “Sumrak” sagi (Twilight), a oni koji vole nešto žešću akciju vjerno prate seriju “Prava krv” (True Blood). Ako želite pratiti laganu mješavinu svega navedenog: vampira, ubojstava, krvi, zgodnih glumaca i dobre glazbe, serija “Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries) najbolji je izbor za vas.

the vampire diaries season 2 promo ian somerhalder 16407574 1000 7921 Serija četvrtkom: “The Vampire Diaries”

Nije li ovo jedna od najljepših trojki s tv-ekrana?

Prije tri godine televizija CW počela je prikazivati seriju uspješne producentice Džuli Plek (Julie Plec) snimljenu prema istoimenoj seriji romana autorice El Džej Smit (L.J.Smith). Iako su ih uspoređivali sa “Sumrakom”, ova je knjiga nastala puno prije najpopularnije vampirske sage, a trebalo je dugo godina proći da se netko sjeti napraviti ekranizaciju. Srećom, sada već pune tri sezone uživamo u ljubavnom trokutu glavnih glumaca: Nine Dobrev (Nina Dobrev), Pola Veslija (Paul Wesley) i Ijana Somerhaldera (Ian Somerhalder).

The Vampire Diaries Episode 12 Unpleasantville Preview Online Serija četvrtkom: “The Vampire Diaries”

Briljantnoj petorki serija je donijela ogromnu slavu

Ako želite paralelno čitati knjige po kojima je serija rađena, to nikako neće biti dobra ideja. Naime, razlike su ogromne. U knjigama Elena (Elena Gilbert) nije brineta, nema brata i postaje vampir. Čak se ni radnja ne odvija u fiktivnom gradiću Mistik Folsu.

Prve dvije sezone gledanost serije obarala je sve rekorde. Nije bilo epizode u kojoj nismo vidjeli jedno ubojstvo, neočekivani rasplet i dolazak nekog novog lika vješto povezanog sa cijelom pričom. Nažalost, gledanost je u ovoj posljednjoj sezoni, koja samo što nije završila i za koju producenti najavljuju spektakularan kraj o kojemu ćemo razmišljati cijelo ljeto, znatno opala.

Family Ties16 Serija četvrtkom: “The Vampire Diaries”

Stefan je dobar brat, onaj koji je uvijek uz djevojku svog života, Elenu

Priču je na samom početku obilježila epska ljubav srednjoškolke Elene i dobrog vampira Stefana (Stefan Salvatore), te drski i neodoljivi šarm njegovog zločestog brata Dejmona (Damon Salvatore). Kako su epizode odmicale, fanovi i kritika složili su se da žele vidjeti romansu između Elene i Dejmona. Kada je u pitanju televizija CW, glas publike uvijek je presudan. Cijelu treću sezonu vampiri, borbe, vještice i vukodlaci padaju u drugi plan, a mi pratimo rasplet ljubavnog trokuta i čvrsto navijamo za sve scene između Elene i Dejmona. Djelomično zato što je kemija između ovo dvoje mladih glumaca, koji su i privatno par, zaista nevjerojatna i kako mnogi fanovi opisuju – u jednoj zajedničkoj sceni ima više iskrica nego što su sve scene Elene i Stefana zajedno imale.

1040323 fe4e391f 1d53 4d47 b13a c141a53ae682 81 Serija četvrtkom: “The Vampire Diaries”

Ako se pitate odakle tolika kemija između Elene i Dejmona, sjetite se da su Ijan i Nina i privatno par

Unatoč padu gledanosti i činjenici da se vampirska saga pretvorila u ljubavnu sapunicu, i dalje imamo dovoljno razloga zašto smo navučeni na ovu seriju. Tu je sjajna Kendis Ekola (Candice Accola) u ulozi Kerolajn Forbs (Caroline Forbes), Elenine prijateljice koju je u vampiricu pretvorila Elenina dvojnica Ketrin (Katherine Petrova). Kendis je trenutno u ljubavnom trokutu između vukodlaka Tajlera (Tyler Lockwood) kojeg tumači zgodni Majkl Trevino (Michael Trevino) i najzločestijeg među svim vampirima, Prvobitnog Klausa (Niklaus Mikaelson). Klaus je član obitelji prvih originalnih vampira koji zbog svog vukodlačkog gena postaje hibrid vampira i vukodlaka.

ustv vampire diaries s03 e13 6 Serija četvrtkom: “The Vampire Diaries”

Priznajemo, zločesti Klaus uvukao nam se pod kožu

Obožavamo i Boni Benet (Bonnie Bennett), vješticu bez koje nijedan plan sjajne trojke ne može biti ostvaren do kraja. Boni tumači odlična Ket Grejm (Kat Graham) koja se nedavno upustila i u pjevačke vode.

Seriji se pridružila i Tori Devito (Torrey DeVitto), Polova supruga u privatnom životu i time značajno podigla gledanost u posljednjim epizodama. Zanimljivosti je pregršt; od ubojice vampira – profesora povijesti Alarika Salcmana (Alarick Saltzman), Elenine dvojnice Ketrin (u čijoj se dvostrukoj ulozi ponovno pojavljuje Nina Dobrev), čarolija koje mogu uništiti cijelu vampirsku lozu, misterioznih nesreća, razgovora sa mrtvima i naravno – afera i romansi.

Koliko god nas svih 40 minuta serija napeto drži prikovane uz stolicu, moramo priznati da nema ništa bolje nego kad ekranom prošeta polunag Ijan ili neke romantične scene plesa popraćene odličnom glazbom. Preporučujemo vam seriju i zbog sjajnih dijaloga, duhovitih Dejmonovih opaski i male doze adrenalina koju si morate priuštiti. Do jeseni i četvrte sezone, što čekate da se opasno navučete? Ako vam treba dokaz, izdvojili smo za vas scenu koja ima sve – odličnu glazbu, ljubavni trokut i dovoljno napetosti:


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments