Serija “Dva i po muškarca” (Two and a Half Man) je američka humoristička serija koja prati živote dva brata, Čarlija (Charlie Harper) i Alana (Alan Harper).

Čarli Harper je bogati neženja koji živi u kući na plaži, vozi automobile marke Mercedes, a svoje bogatstvo je stekao radeći kao kompozitor džinglova za reklame. Uz sve to, žene ga prosto obožavaju. Međutim, njegov lagodan život narušuje razvedeni brat Alan koji se zajedno sa sinom Džejkom (Jake) doseli u Čarlijevu kuću. Živote im dodatno komplikuju žene: njihova narcisoidna i nepodnošljiva majka Evelin (Evelin), Alanova bivša žena Džudit (Judith), i Čarlijeva stroga spremčica Berta (Bertha). U seriji se pojavljuje i njihova komšinica Rouz (Rose) koja je imala kratku avanturu sa Čarlijem, ali je uprkos njegovom odbijanju rešila da ostane u njegovom životu.

140 Serija četvrtkom: Two and a Half Man

Alan, Čarli i Džejk - skladna porodica (na momente)

Čak Lore (Chuck Lorre), kreator i izvršni producent serije, napisao je muzičku numeru za špicu serije, a svaka epizoda dobija naziv po rečenici koja već postoji u scenariju. Godine 2011. “The New York Times” je seriju “Dva i po muškarca” proglasio najboljom humorističkom serijom decenije.

Čarli Šin (Charlie Sheen) koji u seriji tumači lik Čarlija Harpera, otpušten je tokom snimanja osme sezone serije zbog vređanja kreatora serije i uzimanja droge. Snimanje je tokom sedme sezone bilo prekinuto kada je Čarli otišao u kliniku za lečenje bolesti zavisnosti. Spekulisalo se i da je Čarli napustio seriju, jer mu je honorar koji je dobijao za jednu epizodu (milion američkih dolara) bio mali. Prvobitna suma koju je dobijao po epizodi bila je čak 300 hiljada dolara, što ga svrstava u najplaćenije glumce. Ova suma je kasnije dostigla neverovatnih dva miliona američkih dolara. Da bi se osvetio Čarliju, producent serije Čak Lore, ubija njegov lik na kraju sedme sezone. Po scenariju, Čarli gine kada ga u pariskoj podzemnoj železnici udari voz. U novim epizodama Čarlija menja mladi glumac Ešton Kučer (Ashton Kutcher).

 Serija četvrtkom: Two and a Half Man

Ženskaroš Čarli koji "drži" ovu seriju

Zanimljiv podatak je da se jedino za Džudit ne zna šta u seriji stvarno radi. Ona se pojavljuje u pojedinim scenama i za nju znamo samo da je Alanova bivša žena. Za sve ostale aktere znamo: Alan je kiropraktičar, Čarli je kompozitor džinglova, a kasnije dečijih pesmica, njihova majka Evelin prodaje nekretnine, Berta je spremačica, a Rouz je u upravnom odboru firme svog oca.

Ko je pomno pratio, primetio je da u seriji Alanu stalno zvoni mobilni u najneverovatnijim i najnezgodnijim situacijama i mestima. Melodija je “Za Elizu” Ludviga van Betovena (Ludwig van Beethoven).

Ovaj zanimljivi sitkom upotpunilo je i pojavljivanje mnogih poznatih ličnosti među kojima su Majkl Bolton (Michael Bolton), Majli Sajrus (Miley Cyrus), Megan Foks (Megan Fox) , Teri Hačer (Teri Hatcher), Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) i mnogi, mnogi drugi.

Nove komične situacije u životu Alana i Džejka gledaćemo u novoj, devetoj sezoni, koja treba uskoro da bude emitovana na televiziji B92.

Izvori fotografija: Fanpop.com, Screenrant.com, Theflickcast.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” pročitajte ovde.


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments