“Vil i Grejs” (Will & Grace) je američki sitkom nastao u produkciji “NBC”-a 21.09.1998. godine. Serija se prikazivala i izazivala smeh kod ljudi širom sveta sve do 18.05.2006. godine, kada je snimljena poslednja epizoda. Televizijski šou broji ukupno osam sezona. Glavne likove tumače Erik Makormak (Eric McCormack), kao Vil Truman (Will Truman) Debra Mesing (Debra Messing) kao Grejs Adler (Grace Adler), zatim Megan Mulali (Megan Mullally) kao Karen Voker (Karen Walker) i Šon Hejs (Sean Hayes) kao Džek Mekfarland (Jack McFarland).

13 Serija četvrtkom: Will & Grace

Glavni likovi serije

Pored glavnih uloga značajan je i sporedni lik Rozario Salazar (Rosario Salazar), koju tumači Šeli Morison (Shelley Morrison). Rozario je služavka i radi za Karen Voker. Ističe se i lik Bobi Adler (Bobbi Adler), Grejsina majka, Tina (Tina) koja timači lik ljubavnice, Zandra (Zandra), Džekova profesorka glume i mnogi drugi.

Radnja serije prati živote Vila, Grejs, Karen i Džeka. Oni su beskrajno simpatične i duhovite ličnosti. Vil i Grejs su se upoznali dok su studirali i bili su u vezi sve dok Vil nije priznao da ima homoseksualne sklonosti. Kada je to otkrio, veza sa Grejs se okončala, ali su postali nerazdvojni prijatelji koji žive zajedno.

2 Serija četvrtkom: Will & Grace

Ljubavnici, pa prijatelji, Vil i Grejs

Vil je ozbiljan muškarac, voli da planira i da bude organizovan, advokat je i skoro uvek u pravu. Džek je detinjast i pokušava da se bavi glumom. Čvrsto veruje da ume da glumi i da ima viziju, ali mu planovi uvek “padaju u vodu” i retko kada ima gledan šou. Pored toga, beskrajno je interesantan i njegov humor najbolje dolazi do izražaja kada je u društvu bogatašice, predobre, samožive, simpatične Karen. Ona je zaposlena kao asistentkinja dizajnerke enterijera, Grejs, ali retko kada radi. Voli da pije, da se smeje i da deli sarkastične komentare. Grejs je neodlučna, u potrazi za čuvenom “pravom osobom” i ne bi mogla da živi bez Vila, Džeka i Karen.

31 Serija četvrtkom: Will & Grace

Neodoljivi i nerazdvojni

Serija je nastala idejom Maksa Mutnika (Max Mutchnick) i Dejvida Koana (David Kohan), a inspiraciju su dobili na osnovu prijateljstva iz detinjstva. U početku su dobijali veliki broj negativnih komentara, poredili su radnju serije sa drugim sitkomima, sve dok nisu pronašli svoje mesto u “Šouu Opre Vinfri”. Serija je nominovana za čak 83 Primetime Emmy nagrade, a osvojila je 16. Pored toga, glumci serije su nagrađeni velikim brojem počasti, kao što su GLAAD Media Award, Zlatni globus i mnoge druge.

4 Serija četvrtkom: Will & Grace

Beskrajno zabavni i u stvarnom životu

Serija je imala značajan uticaj na homoseksualnu zajednicu Sjedinjenih Američkih Država i ističe se da je radnja serije imala veoma jak edukativni karakter. Godine 2004. likovi serije svrstani su u top listu “100 najboljih televizijskih karaktera” časopisa “Bravo”, dok ju je magazin “The Washington Post” proglasio za najbolju “NBC”-evu komediju svih vremena.

5 Serija četvrtkom: Will & Grace

Završetak snimanja serije teško je pao i glumcima i vernim obožavaocima

Izvori fotografija: justjared.com, cosmotv.ca, future-i.com, megansmadams.com

Prethodne tekstove iz serijala “Serija četvrtkom” možete pogledati ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments