Prva adresa na kojoj možete potražiti osvježenje po pitanju svog stila jesu vaši modno osvješteni prijatelji. Što trenutno nose? U kojim dućanima kupuju? Koje komade odjeće preferiraju u zadnje vrijeme? Odgovori na ova pitanja usmjerit će vas na pravi smjer u dilemama što dodati vlastitoj garderobi. Kad ste u nedoumici, idite ravno do izvora. Sami se pozovite na prijateljsko druženje, donesite bocu vina i odšetajte do prijateljeva ormara u stilsku izvidnicu. Slobodno uzmite bilješke, pitajte što vas zanima i posudite nekoliko stilova koji vam se svide.

ormar Šest jednostavnih načina da osvežite svoj stil

Ormari vaših prijatelja polazna su stanica u potrazi za inspiracijom

Drugi smjer iz kojeg dolazi stilska inspiracija jesu magazini. Odvojte sljedeću slobodnu subotu za listanje hrpe omiljenih modnih magazina. Opustite se uz čaj i uživajte u sjajnim inspirativnim stranicama, a one koje vam se posebno svide označite. Možda u tom trenu nećete ni biti u stanju priuštiti si sve što vam zapne za oko, ali to nije ni cilj. Takva opuštajuća subota poslužit će kao lagani trening za vašu stilsku kondiciju.

Vintage dućani prava su mala oaza u kojoj često možete naći odjevne komade koji nisu trenutni hit već su često ispred svog vremena, koliko god čudno to zvučalo. Prošetajte kroz nekoliko dućana s takvom ponudom i vjerojatno ćete doći do novih ideja o tome kakav izgled želite postići. Ako uz to još i uštedite, definitivno ste napravili dobar posao.

vintage Šest jednostavnih načina da osvežite svoj stil

U dućanima sa rabljenom odjećom krije se prava stilska oaza

Ako je vašoj garderobi potrebna dublja promjena, a ne samo površinsko glancanje, uvijek se možete obratiti profesionalnim stilskim savjetnicima. Ljudi često traže njihove usluge u situacijama u kojima je veoma važno ostaviti dobar dojam, poput kretanja na novi posao. Osobni stilist pravit će vam društvo prilikom kupovine i, s obzirom na to da može procijeniti što će pristajati vašem tipu tjelesne građe, ukazaće vam na odjevne komade koje sami inače ne biste uklopili u svoj stil.

Pinterest, Fashionlista i slične stranice, koje služe kao virtualni panoi, a na kojima je vrlo lako provesti sate i sate slažući imaginarne kombinacije, nude vam inspiraciju svakim novim klikom. Najjednostavnije vam je napraviti račun na nekoj od tih stranica i dopustiti da vam se otvore baze nepresušnog stila. Možete slagati razne kombinacije klikajući na one komade koji vam se svide, graditi svoj stilski profil i komentirati s ostalim zaljubljenicima u modu. Ako vam se to čini komplicirano, uvijek ostaje opcija jednostavnog pretraživanja ukucavanjem onog što vas zanima. Primjerice, pretraga na osnovu riječi “haljina” ponudiće vam nekoliko stotina ili tisuća slika od kojih će neke sigurno zaslužiti više od vašeg letimičnog pogleda. Inspiracija je garantirana.

Nicole Šest jednostavnih načina da osvežite svoj stil

Nikol Riči jedna je od predvodnica boho stila

Još jedan dobar način da potražite stilsku inspiraciju jest pogled na vašu omiljenu slavnu osobu. Njihovim slikama i tako smo stalno okruženi, a upravo su slavni ti koji imaju pristup svim posljednjim trendovima i često ih i sami diktiraju. Bilo da se odlučite za eleganciju Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), boho-chic Nikol Riči (Nicole Richie) ili jednostavnost Anđeline Džoli (Angelina Jolie) sigurno ćete naći nešto u njihovoj garderobi što će se lako uklopiti i u vašu.


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Comments