Srećne veze čine srećni i zadovoljni pojedinci. U takvim vezama, ljudi obično osećaju da svoju sreću mogu pripisati i samoj vezi koja ih ispunjava. Predstavljamo vam šest načina na koji veza doprinosi ličnom ispunjenju i rastu.

Vaš partner vas vidi pozitivnije nego što vidite sebe

U ljubavi, često gledamo kroz ružičaste naočare. Partnera vidimo bolje, lepše, pozitivnije nego što on misli da jeste. Međutim, ova ružičasta perspektiva koju partner ima prema nama, doprinosi, u velikoj meri, osećaju ličnog ispunjenja i zadovoljstva. Tokom vremena, usvajamo ove pozitivne percepcije o sebi kao sopstveni doživljaj sebe. Način na koji nas voljena osoba vidi, vremenom, postaje i naše lično, intimno viđenje sebe.

200309 omag love 600x411 Šest načina kako da rastemo u vezi

U ljubavi najviše važi ono da dve glave razmišljaju bolje nego jedna

Na primer, partner misli da ste pametniji, lepši ili bolji nego što i sami verujete da jeste,  a vremenom i sami počinjete da verujete da je u pravu. Ovo vas čini sigurnijim, pouzdanijim u sebe. To ne znači da je “ljubav slepa”. Umetnost (ljubavi) je u očima posmatrača. U srećnoj vezi uvek vidimo lepše i pozitivnije, što doprinosi tome da i sami budemo bolja, pozitivnija i ispunjenija osoba.

Comments