U nekim periodima seks nam je važniji nego u nekim drugim. Nekada postoji nezavisno od emotivnog angažovanja, a nekada je vrhunski izraz ljubavi. Nekad ga uopšte nema, pa nam ne nedostaje, a nekad se dešava sporadično i stalno smo frustrirane zbog toga. Od čega zavisi koje će mesto seks imati u našem životu i koliko će nam biti važan?

Veza na daljinu

Kad održavamo vezu sa nekim koga viđamo povremeno, ne možemo računati na moć seksa. Možda nećemo odoleti nekim izazovima, imaćemo avanture, a pretpostavićemo da ih ima i on. I kad i u tako labavoj povezanosti, koja isključuje isključivost i nagoni nas da pronađemo vrednije vrednosti u tom odnosu i dalje biramo onog ko nam nije pred očima, onda su nam svakako druge stvari važnije od seksa. Sigurnost da je on taj koga volimo i sa kim želimo da budemo. Spremnost da premostimo prepreke, poverenje da i on oseća isto što i mi. Jer, zašto bi se cimali, ako jedno drugom nismo najbolji?

Osećanje duboke ljubavi

Da li poznajete onaj osećaj da nekoga toliko volite, da ste tako duboko povezani sa njim, da biste ga voleli i da nema kitu? Ma da nema ni vid, ni sluh, ni sposobnost kretanja? Jer je tako bitno deo vas, da ništa drugo ne može da bude ni približno toliko bitno.

zena u krevetu Šest stanja od kojih zavisi koliko nam je važan seks

Materinstvo

Sveže mame bivaju obuzete majčinstvom, toliko da na neko vreme zaborave da je otac njihovog deteta, njihov ljubavnik. Taj aspekt veze će sačekati, dok se mama ne seti da je žena i da i dalje želi muškarca koga voli. Ima to veze i sa hormonima i sa potpunim zaokretom i promenom, koje u život žene donosi majčinstvo.

Comments