Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Dragi moji,

Svi mi vodimo trku sa životom, zdravljem i mladošću naposletku. On je prva asocijacija na to. Kad poručite punjenu pljeskavicu pred očima vam je lik ofucanog mr Proper-a koji besedi o četiri bele smrti koje će vam izjesti dušu, telo, mozak. Tako je, pričam o dr Foolgood-u.

Njegova uvodna beseda (koju godinama ponavlja svojim polaznicima, prijateljima i pred kamerama) otprilike izgleda ovako: “Kad si gladan, zaboravi fast food! Trk u pekaru po integralnu kiflu, zatim do pijace po list zelene salate, a onda po meso, isključivo belo, pečeno bez masti i ulja. To zamolite radnicu u kiosku.”

“Sestro Slatka, kako si naivna”, zborila je tako moja drugarica kad sam je upitala o učinkovitosti Foolgood-ovog programa, “to piše sve skoro u svakom udžbeniku za Višu Turističku! Pet manjih obroka umesto tri obimna, ne mešati ugljene hidrate sa proteinima i belančevinama…”

Osim “revolucionarnog” režima ishrane pomenuti doktor je “patentirao” i poseban način vežbanja (malo bazen, malo klasičan fitnes, pilates). Naivne ovce koje su uplatile seansu kod samoproklamovanog doktora shvatile su i same da je tajna dobre kondicije raznolika fiizička aktivnost, a ne preturanje po džinovskom balonu u društvu estradnih grabatora.

No, da se vratimo na sredinu. Čak ni on sam ne zna koje godine je rođen. To i nije čudno s obzirom da mnogi viđeni show biz ljudi iako obeleženi vatrenom vakcinom na ramenu kriju godinu proizvodnje kao pevaljke mesto rođenja. Ne zna se ni kog tipa je njegova doktorska titula. U jednom trenutku je apsolvirao opštu medicinu, u drugom je anesteziolog, a svedoci tvrde da je zapravo vozač hitne pomoći. Retki pojedinci se se javno usudili da to dovedu u pitanje. Najbolje su bile upućene njegove bivše (?) devojke.

“Malena (20), ugojila si mi se! Sreća pa imaš redovan seks (sa mnom), ali znaš i sama gde lenjost odvede…” Malene su bile po difoltu iste. Vitke, smeđe, fotogenične.

I svaka je prošla isto. Torturu od čoveka koji pre liči na žrtvu radijacije nego na promotera zdravog života, no dobro. I “malene” su imale razlog zašto su sa njim, a to je prisustvo i slikanje među prvim redovima, pozivi na gradske događaje. Čim bi cure videle da od njegovih obećanja i veza nema ništa, bacale su se na drugu lovinu. Naš doktor je išao toliko daleko u svom hvaljenju  da je prvog čoveka države predstavljao kao svog prijatelja i prepričavao njegove nestašluke i vragolije.

U međuvremenu je klupko počelo da se odmotava. Svedok te noći je zgranut i danas: “Izlazim iz Bitefa, i vidim njega. Čovek ispred kioska jede pljesku na sprat iz koje cure  kačkavalj, kečap i majonez u savršenoj sintezi i usklađenosti. I on se toga ne stidi.

Čekaj ćelavi, šta je sa pričom o zelenoj salati i integralnoj kifli? Ok, možda je čovek dao sebi oduška i rešio da kompenzuje asketski život, međutim, to je ubrzo demantovao barmen jednog poznatog beogradskog kafića: “Ahaha, pa to je prevarant kakvog nigde nema! ‘ladno dođe kod mene u kafić, drmne ispod šanka dupli viski, a zatim izađe napolje, među ljude i nazdravlja okolo negaziranom vodom!”

Kako su godine prolazile, tako je i njegova popularnost krenula silaznom putanjom. Čak ni ženidba sa nekom novom Malenom nije uspela da mu obezbedi koju naslovnu stranu. Estradne zvezdice i situirane dame koje kubure sa kilažom su se okrenule nekim drugim režimimam ishrane i vežbanja, a on i dalje ne odustaje.

Svoj pamflet o zdravom životu (ispisan fontom br. 36 i ukrašen njegovim fotografijama) deli gotovo svakom prolazniku, i redovni je iventar na svim gradskim dešavanjima. Više se ne ustručava, kad su u pitanju izjedanje kanapea i ispijanje vina i koktela ua dž. Iako ga mediji sve više ignorišu, to ga ne sprečava da napravi skandal kada dobije pozivnicu za neki treći red umesto prvi. Šta nam ovo sve govori?

SIS (sindrom iznenadne slave) pored dobrih ima mnogo više loših strana. Kada ispari medijska pažnja, i ogoli se fama oko vas, pokušajte da sačuvate bar jedno – dostojanstvo. Možda baš na taj način dobijete istinske i iskrene pristalice i poštovaoce.

Do sledećeg ponedeljka, i malo vedrijih tema.


Sestra Slatka je alter-ego svih nas: zgranuta tračevima, na koje opet nije imuna, manipulacijom gledaocima i čitaocima i jeftinim senzacionalizmom. Dovoljno prisutna da čuje i vidi sve i elokventna da to sroči. Njena deviza i poruka čitaocima je: “Ako već ne možeš da pobegneš od plitkih tema, budi iznad njih”.

Editors choice