Dragi moji,

Ne sumnjam da ste iziritirani terorom pojedinih celebrity parova i forsiranjem njihovih ljubavnih dogodovština. Na sve strane pljušte razvodi, pomirenja i venčanja, a vama, kao pametnim konzumentima medija je jasno da su malo prešli granicu. Da li su njihovi PR timovi (kako obično vole da zovu novinarčiće koji objavljuju ono što im kažu) malo presahli sa idejama i smišljanjem inostranih karijera i sukoba na estradi, ili su shvatili da krevet najbolje prodaje priču?

Kako god, u klopku “pišite o nama, pa makar i loše” su upali i neki planetarno popularni parovi. Droga zvana slava je učinila svoje, i od ljubimaca nacije su postali vodeći na hate listama. Neki od njih su odavno rastavljeni, neki se i dalje drže zajedno, a svima je zajedničko sledeće – u poslednjem trenutku su povukli kočnicu i prestali da siluju javnost svojom prisutnošću.

Jennifer Lopez & Ben Affleck

the oscars curse Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Temperamentna latino diva je oduvek bila u centru pažnje zbog svog ljubavnog života (setimo se samo veze sa reperom P Diddy-em, hapšenja i pucnjave). Veza sa Ben Aflekom počela je 2002, u trenutku kada su oboje bili na vrhuncu slave – on kao ljubimac nacije (Good Will Hunting, Pearl Harbor),  a ona kao vlasnica hitova uz koje je đuskala cela planeta (Let’ s get Loud, Love Don’t Cost a Thing, Jenny from the Block). I tako je počela Bennifer manija, kako su ih mnogi zvali – pitanje je da li je ijedan celebrity par bio toliko prisutan na naslovnicama i show biz emisijama. Sve je krenulo na gore 2003. godine, kada snimaju zajednički film Gigli (izabran za jedan od najgorih 10 filmova svih vremena sa velikim budžetom).  Ben, tada jedna od najvećih uzdanica američke kinematografije biva ismevan i počinje da dobija uloge koje predstavljaju njega – simpatičan, lepuškast momak koji ne zna ništa drugo da radi.

amours troubles 2003 34 g Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Rastali su se 2004, a Ben u intervjuima nikada nije krivio nju: “Bio sam izgubljen. Osećao sam se jadno, bedno i ugušeno. Nikada nije trebalo da padnem tako nisko i budem ugušen u svom publicitetu.” Sada je srećno oženjen glumicom Jennifer Garner, JLo je udata  za Marc Anthony-a, i oboje imaju po dvoje dece.

Victoria & David Beckham

vbbeckham Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Iz bogate porodice (i dalje se prepričava kako je limuzinom dolazila u školu), jedna od najlepših Spajsica, poznatija kao Posh svog princa je upoznala na utakmici Munchester United-a daleke 1997. Jedan od najpoželjnijih fudbalera sveta je tvrdio kako je želeo da je oženi još dok ju je gledao u spotovima grupe Spice Girls, međutim, bio je nesiguran jer je sumnjao da joj se dopada neki drugi fudbaler. Venčanje je usledilo 1998. godine u jednom irskom zamku, a kumovi su bili Elton John i Elizabeth Hurley. Pitanje je da li bi Dejvid postao jedan od seks simbola današnjice da nije Viktorije – njena ljubav prema modi i glamuroznom životu je učinila svoje i dovela ih na prvo mesto najpoželjnijih i omraženijih ljudi istovremeno. Iako majka troje dece, bez nekih većih ispada i kompromitacija, Viktorija je postala predmet mržnje zbog snobizma, opsednutošću modom i poznatim prijateljima, a ponajviše zbog mužića koji je s godinama postajao sve poželjniji i poželjniji. Podsmehe su izazvali Viktorijinim nepromišljenim izjavama, iz kojih se izdvaja antologijska, kako Dejvid ponekad nosi njen veš. Prva krupna afera izbila je 2004. godine, kada je otkrivena Dejvidova prevara sa asistentkinjom, Rebekom Lus. Kako su izgladili probleme znaju samo oni, a otada su se javile mnoge prostitutke, sekretarice i starlete tvrdeći kako su u ljubavi sa Dejvidom (čak je i jedna naša voditeljka, problematične boje glasa pokušala da sebe stavi u taj koš, ali, ni naši tabloidi joj nisu poverovali). Kako godine prolaze, Viktorija je sve sigurnija da ima vernog muža, što često ističe, a pojavljivanje u javnosti su primetno redukovali. Trenutno čekaju četvrto dete, devojčicu.

david victoria beckham adore adidas 04 Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Madonna & Guy Ritchie

O pop-kraljici se gotovo sve zna. Pomerila je sve standarde, na planetarnom nivou, i još od davne 1982. sve oči su uprte u njenu seksualnost, hitove i kontraverzne izjave i poteze. Posle mnogobrojnih partnera od kojih su najpoznatiji Šon Pen, Voren Biti, Denis Rodman i Karlos Leon, usledila je veza, a zatim i brak sa jednim od tada najtalentovanijih režisera, Gajom Ričijem, najpoznatijim po ostvarenju “Dve čađave dvocevke”.

madonna12 1f56f6de Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Iako je pretendovao da bude jedan od najuticajnih režisera današnjice, baš kao i Ben Aflek, potpao je pod uticaj svoje daleko popularnije supruge. Novine su ispirale usta novim hirovima pop-kraljice, a po svemu sudeći, prevagnula je njena posvećenost kabali – naime, pored sina, i svog supruga je naterala da se obreže. Holivudski astrolozi su dobijali svu medijsku pažnju sa prognozama kada će se ovaj brak raspasti (u čemu su svi bili saglasni), a “mnogi upućeni” tvrde da ga je Madona izgladnjivala kabala dijetama i zabranjivala da čak i ode u pab sa prijateljima. Iako njihov rastanak nije imao konkretnih pojedinosti, i bilo je jasno da je Gaj “samo jedan u nizu”, natpisi o razvodu su trajali verovatno koliko i sam brak. Posebnu pažnju zazuzeo je deo oko podele imovine (oko 525 miliona dolara) i starateljstva oko sinčića. Uprkos Madoninom burnom temperamentu razvod je protekao brzo i tiho, iako se i dan-danas glasno šapuće o jednoj od njihovih poslednjih svađa, kada je Madona rekla: “Nemaš pojma protiv koga ideš, ja sam boginja!”, na šta je Gaj uzvratio: “Ljubavi, ti si samo pevačica!”

guy and madge Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Angelina Jolie & Brad Pitt

05 brad pitt angelina jolie Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Sve je počelo na snimanju filma “Mr. & Mrs. Smith” 2005. godine, iako po njihovoj prisutnosti u medijima izgleda kao da je prošla decenija. Anđa je iza sebe imala burnu prošlost obojenu mnogobrojnim partnerima, porocima i tetovažama, a “zlatni dečak Holivuda” je bio u skladnom braku sa Jannifer Aniston. Mediji su potpuno bili u pravu s tvrdnjama da mora doći do varnica između nezvanično najlepših glumaca današnjice. I tako je počela Jolie & Pitt opsesija.

“Svekrva ne podnosi Anđelinu Džoli!”
“Anđelina Džoli i Bred Pit prave sebi aerodrom!”
“Anđelina Džoli i Bred Pit: kraj ljubavi?”
“Anđelina Džoli i bred Pit: tajno venčanje?!”
“Bred Pit se i dalje čuje sa Dženifer Aniston!”
“Anđelina Džoli i Bred Pit usvajaju sedmo dete!”

Angelina Jolie Brad Pitt at the Salt Premiere Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

U jednom trenutku su dosadili svima, pogotovo sa spekulacijama da li će se i kad venčati, i okrenuli sebi, svojim karijerama, deci i dobrotvornom radu. Daleko od toga da je pomama za njima prestala, ali, naslovi ovakvog tipa prilično su se proredili.

Demi Moore & Ashton Kutcher

happy tears 2009 1 g Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

I taman kad je njena karijera stigla do zalaska, zbog brojnih operacija i trke za mladošću, kraljica striptiza je nedvosmisleno potvrdila “who is mammy”. Upoznali su se 2003. godine, kada je Demi iza sebe imala troje dece i dva braka, a Ešton je bio na samom vrhuncu karijere mahom zbog uloge u seriji “70’s Show”. Iako u početku skandalozan, njihov brak je ubrzo postao skladan i prihvatljiv, i Demi se napokon vratila u epicentar medijske pažnje. Kako je reagovao Brus i da li je prihvatio mlađanog zamenika na poziciji supruga, da li su ga zavolele Demine i Brusove kćeri, šta na sve kažu Eštonove bivše devojke, i šta će se desiti kad Demi neće moći pomoći ni brojne operacije, vrištali su naslovi brojnih magazina, dok su se Demina kosa i zubi i dalje besprekorno sijali. I taman kad se halabuka oko njih stišala i postalo je jasno da su on i Brus sada ortaci, Demi i Ešton su pronašli način da i dalje budu sveprisutni u javnosti. Verovatno niko od poznatih nije uspeo da iskoristi Twitter kao što su oni. Demi se šminka, Ešton se brije, Demi pravi grimase, Ešton se igra sa psom… i to je bilo dovoljno da ponovo zaposednu naslovne stranice.

6613877 1 Sestra Slatka: Parovi koji su dosadili i Bogu i narodu

Kao što vidite dragi moji, ko jednom oseti slast slave, teško se odvikava od toga. Mnoge je uništila, a oni malo pametniji su se zaustavili na vreme. Ovo je poruka i za naše selebritije, kojima je popularnost mera uspeha. Da, vrlo verovatno nećete silaziti sa naslovnih strana, ali u jednom trenutku ćete se smučiti narodu (mnogi od vas već i jesu) i zaboraviće se šta ste do sada postigli. Jer, Madona, Anđa, Jlo i ekipa imaju itekakve karijere iza sebe. I milionske račune.

Inače, možete mi pisati na sestra.slatka@yahoo.com i pratiti na mom Facebook profilu, gde ću vas svakodnevno izveštavati o novim pikanterijama.

Do sledećeg ponedeljka,
Sestra Slatka.


Sestra Slatka je alter-ego svih nas: zgranuta tračevima, na koje opet nije imuna, manipulacijom gledaocima i čitaocima i jeftinim senzacionalizmom. Dovoljno prisutna da čuje i vidi sve i elokventna da to sroči. Njena deviza i poruka čitaocima je: “Ako već ne možeš da pobegneš od plitkih tema, budi iznad njih”.

Comments