Dragi moji,
verovatno vam je svima preko glave savršeno ispeglanih fotografija sa  zategnutim licima i  blistavo belim osmehom. Dve sedmične novine se prosto utrkuju ko će da prikaže naše selebritije što nerealnije i veštačkije. Osim što brišu bore, celulit i sva tragove nezdravog života, toliko da nas zasmevaju, PS majstorima se omakne i po koja tragikomična greška. Da pogledamo neke.

33457 Sestra Slatka: Photoshop ispale

foto: Kurir

Zorana

Slažemo se da su struk i stomak svakako najkritičniji delovi tela kod žene, i da se “višak” najpre tu vidi. Ali, da li ste zaboga ikada videli ženu kojoj je struk jednak obimu dve ruke? Ili je majstor ogladneo gledajući u jabuku na slici pa je zbrzio pos’o, ili dugo vremena nije video žensko telo inače bi znao koje su normalne proporcije.

47858 1489079101890 1081340003 1405321 8044900 n Sestra Slatka: Photoshop ispale

foto: reklama za Zelenu kafu

Leontina

Opet problem sa proporcijom. Svako ko je video damu sa fotografije zna da ne postoji teoretska šansa da ona ima ovoliko dugačak “batak”. Razumemo što su ga stanjili, ipak je ovo reklama za čaj za mršavljenje, međutim, po ovom dođe da je Čelična Lejdi visoka 1,90 i tanane konstitucije, a svi znamo da to nije istina.

197046 1772492706039 1050901690 32012683 3044527 n Sestra Slatka: Photoshop ispale

foto: Svet

Karleuša

I taman kad smo otegli vilicu do poda, iskrsao je ovaj mali detalj. Da, žena je neosporno zgodna, i verujemo da osim na licu nema preke potrebe za PS intervencijama. Ali, kojom magijom je jedan deo leđa savršeno zategnut dok je drugi prilično naboran? Sam po sebi se nameće zaključak da ostali delovi tela koji besprekorno izgledaju u prirodi nisu takvi.

Untitled 1 Sestra Slatka: Photoshop ispale

foto: Blic puls

Neda

Pevačica sa slike je svojevremeno izjavila da joj na pamet ne pada da ide “pod nož”. Gledajući u ove fotografije kako ne pomisliti da zato itekako voli da se pegla u PS-u? Ako mlade devojke imaju problema sa naboranim vratom i podvaljkom koga je nemoguće rešiti se, kako da to ne bude slučaj sa damom koja je već decenijama u javnom poslu? Što je najgore, dama sa fotografije izgleda jako lepo za svoje godine, stoga ovaj tretman samo šteti njenom imidžu.

Untitled 1 1 Sestra Slatka: Photoshop ispale

foto: Blic puls

Seka

Ok, mi se kopčamo na leđima? Bez namere da zvučim maliciozno, ali da li su ovo njene noge? Pogledajte liniju, lista, više je nego jasno da nisu. Umetnik je verovatno zaključio da je komplikovano stanjiti noge, stoga ih je opušteno zamenio tuđim. Pohvale za dosetljivost, naravno, slatko smo se ismejali.

Naravno, ovakvih primera ima bezbroj, tako da ću vas obradovati novim fotografijama nekog narednog ponedeljka. A za urednike magazina savet: nađite nekog ko zaista zna da radi u PS-u.

Do sledećeg ponedeljka,
vaša Sestra Slatka


Sestra Slatka je alter-ego svih nas: zgranuta tračevima, na koje opet nije imuna, manipulacijom gledaocima i čitaocima i jeftinim senzacionalizmom. Dovoljno prisutna da čuje i vidi sve i elokventna da to sroči. Njena deviza i poruka čitaocima je: “Ako već ne možeš da pobegneš od plitkih tema, budi iznad njih”

Comments