To je ono kad neko misli na vas i pošalje vam poruku, da znate da misli na vas, za dobro jutro i laku noć i vi se zbog toga osećate dobro. Jer i vi mislite na njega.

To je kad vas neko prihvata sa svim vašim manama, ne idealizuje vas, ne postavlja uslove, ne očekuje da se menjate – prosto vas uzima takve kakvi ste i smatra da ste super. I vi zbog toga stvarno i jeste super, jer ste opušteni, prirodni, spontani, ne ustručavate se da kažete ono što mislite i pokažete ono što osećate, jer ste u ljubavi bezbedni i ljubav je puna poverenja.

To je kad stalno iznova birate da budete sa osobom sa kojom ste i kad ona stalno bira da bude sa vama – i oboje imate poverenja u ono drugo (i u sebe) da je to pravi izbor.

To je kad primate pažnju i znate da je drugoj osobi zaista stalo do vas, jer ne igra nikakve igre, ne distancira se, nije nedostupna, već je brižna i prisutna i zainteresovana za to kako se vi osećate (i želi da se osećate dobro).

To je kad osećate da vas neko neguje i da vas ta nega isceljuje od svega što vas je do sada razboljevalo i razočaravalo.

Setite se svega što ste zaboravili o ljubavi, pre svega, setite se kako je biti voljen. Jer kad se toga setite, znači da ste se setili i da je to ono što zaslužujete i da nema razloga da pristajete na manje od toga. Ljubav nije ograničena i uslovaljavajuća, ona ne sputava nego oslobađa i kada se oboje tako osećate, to je najbolja sinergija na svetu.

Ako ste oduvek maštali o takvoj ljubavi, sada treba da prestanete da maštate i da sa sigurnošću znate da je to ljubav koju zaslužujete. Ona zbog koje ste bolja osoba, zbog koje ste srećni i osećate se bezbedno i ne strahujete da će vam se srce opet slomiti.

Setite se koliko ste posebni i koliko ste to uvek bili – i onda dok još niste počeli da se zaljubljujete u one zbog kojih ste se osećali nedovoljno dobri, ili previše ovakvi i onakvi, ili – obični.

Setite se da zaslužujete ljubav čoveka koji se neće igrati vašim osećanjima, koji vas neće uzimati zdravo za gotovo, koji će vas poštovati i imati najbolje mišljenje o vama, koji će biti ponosan na vas, kome ćete se sviđati, ko će vas podržavati i ohrabrivati i neće vas osuđivati. Ljubav nije igra, a to što ste je do sada samo igrali – i gubili u toj igri – ne znači da ste postali gubitnik i da se stvari ne mogu promeniti.

Prestanite da se igrate nadom i očekivanjima, budite sigurni da je ljubav u vama, da zrači i privlači onoga ko reaguje na takvu ljubav sa zahvalnošću i divljenjem, ko želi i ume da je uzvrati. Setite se da ne morate samo vi da dajete (i dajete i dajete…) da biste zadržali nekog koga volite, jer ljubavlju nikog ne zadržavate – ljubav oslobađa, a slobodan čovek želi da se posveti, da se obaveže i preuzme odgovornost, želi da poštuje i čuva ono što je vredno. Slobodan čovek nije bahat, nestalan i neodgovoran, samo je uplašen čovek takav. A ljubav oslobađa strahova, ljubav leči i neguje.

Setite se da negde postoji osoba koja se i sama priseća šta to beše ljubav, koja se seća sebe i svog autentičnog JA, koja upravo shvata sve to o ljubavi i slobodi i koja čezne za svojom srodnom dušom.

Setite se, ljubav spaja.

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Brankica Milošević

Comments