“Seks i grad” (Sex and the City) je serija koja je emitovana šest godina, počev od 1998, na kablovskoj televiziji HBO. Mnoge žene su se poistovećivale sa čuvenom četvorkom iz Njujorka, zamišljale život poput njihovih. Iako je serija doživela brojne uspehe i svojom tematikom srušila mnoge tabue, mišljenja su i dalje podeljena. Od onih pozitivnih do negativnih kritika. Međutim, postoje stvari o kojima se relativno malo zna kada je u pitanju ova tema.

Alek ili Metju?

U epizodi “Beg iz Njujorka“ (Escape from New York) jednu od muških uloga tumači i Metju Mekonahi (Matthew McConaughey). Ali ona nije bila namenjena prvenstveno njemu, već je originalno napisana za Aleka Boldvina (Alec Baldwin).

Slika 1.15 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Boldvin je odbio ulogu

Džordž ili Metju?

Nakon što Boldvin nije prihvatio tumačenje ove uloge, ona je ponuđena Džordžu Kluniju (George Clooney) koji je izrazio interesovanje za istu. Međutim, odbio je. Mekonahi definitivno nije bio prvi izbor!

Slika 2.15 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Kluni je ulogu odbio zbog veridbe

Stanovi

Stanovi koji se iznova pojavljuju u svakom serijalu zapravo su simulirani objektima u “Silvercup Studio”-ju na Long Ajlendu. Svaka stvar u uređenju enterijera ovih stanova je unapred isplanirana do tančina.

Slika 3.11 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Serija je snimana u njujorškom filmskom studiju

Perry Street

Zgrada u kojoj je “živela” Keri Bredšo (Carrie Bradshow) nalazi se u ulici Peri strit. Vlasnik originalne kopije Kerinog stana može se postati za “samo” 9.65 miliona dolara.

Slika 4.9 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Jedna od najpoznatijih ulica na Menhetnu

Venčanica

U prvom filmu “Seks i grad” Keri nosi venčanicu koju su mnoge dame potajno priželjkivale. Upravo je ovaj film i elegancija sa kojom ju je Keri nosila doprinela da se ovakvi modeli venčanice prodaju u neverovatnom broju.

Slika 5.5 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Kreatorka ove haljina bila je Vivijen Vestvud

Alter ego Kendas Bušnel

Autor serijala, Daren Star (Darren Star) platio je autorska prava Kendas Bušnel (Candace Bushnell) u vrednosti od pedeset hiljada dolara.

Slika 6.4 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Njenim mislima koristi se Keri u svojim kolumnama

Bez golotinje

Jeste li se ikada zapitali zašto je Keri jedina od njih četiri koja se nikada nije pojavila bez odeće? Stvar je u tome što je ona potpisala ugovor sa HBO-om u kom postoji član gde piše da ona ne prihvata scene koje zahtevaju nagost.

Slika 7.5 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Verna svom stilu

Riđa ili plavuša?

Miranda Hobs (Miranda Hobbes) koju tumači Sintija Nikson (Cynthia Nixon) zapravo je plavuša.

Slika 8.4 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Njena uloga je zahtevala riđokosu

Suknja od tila

U vreme kada je bio snimljen pilot, postojale su dve verzije kojima je otpočinjala serija. Jedna u kojoj Keri nosi suknju od tila i druga sa promenjenim autfitom. Tada je kratka baletska suknja koštala čitavih pet dolara.

Slika 9.3 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Njen zaštitni znak

Kim Katral ili?

Kim Katral (Kim Cattrall) najpre nije želela da prihvati ulogu. Međutim nakon ubeđivanja od strane producenata, pristala je da uradi pilot emisije. Kasnije su se stvari same po sebi odvijale.

Slika 10.5 “Sex and the City”: Deset stvari koje niste znali

Ko zna zašto je to dobro

Izvori fotografija: storybookwedding.files.wordpress.com, thecoveteur.com


Aleksandra Miletić studira političke nauke, najveća ljubav joj je porodica koja je motiviše… Okružena je pozitivnim ljudima, i sama je takva, uvek spremna na zabavu i druženje. Volela bi da upozna različite kulture i civilizacije.

 

 

Comments