Oni su omiljena crtana porodica. Svojim urnebesno blesavim izjavama i komičnim situacijama privlače pažnju i zasigurno ostaju dugo u pamćenju. Svaki član ove zajednice je jedinstven i ne menja se, zahvaljujući publici koja ih verno prati i obožava.

Homere, mnoge interesuje da li pored krofni imaš još neko omiljeno jelo?

Hm, šta? A, hrana! Pa, da, sve što je jestivo moje je omiljeno jelo. Nema tu preterano velike filozofije. Uživati u jelu je blagoslov, a onog koji to sve slatko tamani trebalo bi nagraditi ordenom za najvećeg hedonistu u kulinarstvu.

Da li ste već isprobali neke dijete i da li su bile uspešne? I koliko se vaša ćelavost negativno odražava na vaš ego i samopouzdanje?

Šta je to dijeta? Trudim se da uživam u jelu, jedan je život, zašto bih ga onda traćio na kojekakve dijete? Pa, znaš kako, ćelavost podiže moje samopouzdanje, jer se Mardž još više zaljubljuje u mene, moja ćela deluje poput magneta na nju. U potpunosti sam neodoljiv. I nezamenljiv.

Slika 1 Simpsonovi Simpsonovi: Nezaboravni i neponovljivi

Jedan jedini - samo za moju devojku

Vaši obožavaoci su nedavno primetili da ste smršali, odnosno, kako bismo mi to rekli “prepolovili se”. Koji je razlog za takav fenomen?

Nemojte da vas to zavarava. Ja sam rođeni bucko. Krive su ove sintetične majice u kojima se ne osećam udobno, a pritom me šire u struku i ramenima, opuste se, budu mi velike, pa izgleda kao da sam ozbiljno smršao. Tad bih se zapitao šta nije u redu sa mnom, jer ja ne znam šta znači smršati.

Mardž, koliko je teško biti domaćica, majka, supruga i uzorna komšinica?

Ponekad jeste teško. U kući živim sa četiri različite osobe, ne računajući mačku i psa, i svaka od njih ima svoje potrebe, želje, hirove i prohteve. Desi mi se da u momentu poželim da poludim, spakujem se, odem na Havaje i uživam. I da ne razmišljam o njima. Ali opet, ja sam stub porodice, moram da vodim računa o njima, jer ne bih mogla da živim bez tih ludaka.

Sve žive zanima da li Megi planira da progovori?

Pa, može, ali neće. (smeh) Ona je veoma pametna beba koja živi u svom svetu, štiti je Lisa (a ponekad i Bart), i sumnjam da bi volela da odraste. Njoj je cucla zamena za reči, tako da samo ja mogu da razumem ukoliko želi nešto da mi kaže.

Slika 2 Simpsonovi Simpsonovi: Nezaboravni i neponovljivi

Bila je to ljubav na prvi pogled

Barte, kako bi reagovao da ti sada kažem da je Pomoćnik Bob pobegao iz zatvora?

To je neka šala, je l’ da? Čisto sumnjam, mislim, nema šanse za tako nešto. Uostalom, ukoliko on ovo bude čitao neka zna da sam ja svemoćni Bart, kralj smicalica, podvala i šala. Niko mi nije ravan.

Barte, šta si rekao Milhausu kada si shvatio da je zaljubljen u Lisu? Je l’ te to pogodilo?

Nisam još siguran u značenje reči ljubav, ali mislim da je to lepa i korisna stvar. Voleo bih i ja da se zaljubim jednog dana, pa da osetim tu ljubav. Pa bolje i on nego Rod i Tod, ta Flandersova deca me svakodnevno izluđuju. Toliko su dosadni da ja prosto ne mogu da odolim, a da ih malo ne zekim. Razumeš me, valjda.

Lisa, kaješ li se nekad što si napustila hokej? I da li se i dalje zalažeš za ženska prava?

Da, kajem se, jer sam bila prvoklasni golman, ali, pravo da ti kažem, više i ne razmišljam o hokeju koliko sam sad usmerena na časove plesa, saksofona, održavanje književnih večeri i izradu svojih i Bartovih domaćih zadataka. Zalažem se, naravno, ali žene su toliko komplikovane, poludele za Džejn Ostin (Jane Austen) i Emili Bronte (Emily Brontë). Zaljubljivala sam se i ja, i razumem koliko je teško čekati osobu kojoj ćete biti sve i koja će vas ludo voleti. Verovatno da nikad neću razumeti tu ljubav.

Slika 3 Simpsonovi Simpsonovi: Nezaboravni i neponovljivi

Ko se bije, taj se voli

Koliko voliš Barta? Da li možeš da zamisliš život bez njega s obzirom na to koliko se ne podnosite?

Nas dvoje smo kao pas i mačka. Ne podnosimo se, ali zapravo, ne možemo jedno bez drugog. Mislim da se od postanka sveta raspravljalo o tom čuvenom odnosu brat-sestra. Volim ja Barta, samo što on još mora da odraste, ili ja, možda, da ne budem toliko ozbiljna. U svakom slučaju, volim ga.

Slika 4 Simpsonovi Simpsonovi: Nezaboravni i neponovljivi

Omiljeni u celom svetu, znaju kako da vas oraspolože

Izvori fotografija: screenrant.com, simpsons.wikia.com, papeldeparede.etc.br, fanpop.com

Prethodne tekstove iz serijala “Animirani petak” možete pronaći ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments