Divno je kad se zaljubiš, pa odlepiš, pozdraviš se sa pameću i lepo odmoriš mozak od razuma – barem neko vreme, dok te zaljubljenost snabdeva određenom hemijom. Barem u prvih mesec dana, skoro da ti razum nije ni potreban, nemaš zbog čega da mu se obraćaš, jer je sve ludo i brzo, nekontrolisano i divno. Ali, čak i od prvih trenutaka zaljubljenosti dešavaju se momenti i situacije kada ti je potrebno da prizoveš malo zdravog razuma i ne donosiš preemotivne zaključke, jer se još ne poznajete dovoljno i možda to što se dešava nije zabrinjavajuće kao što ti se čini.

On je u prijateljskom kontaktu sa bivšom

To može da bude znak da još nije raščistio sa tom vezom, ali možda je upravo suprotno – možda to znači da je spreman da krene dalje bez ogorčenja, bez emotivnog prtljaga čiji transport bi plaćala vaša veza (poljuljano poverenje i sumnjičavost, loše mišljenje o ženama generalno, osećanje da je iskorišćen…). Daj mu vremena da se “uživi” u novi odnos i ne nastupaj ljubomorno i posesivno, to će ga samo udaljiti od tebe.

Ne dopisujete se neprekidno

Možda si navikla u prošlom odnosu da sa momkom stalno razmenjuješ poruke, od buđenja do zaspivanja, naročito onda kad ne možete da se vidite, a sa novim dečkom nekako stvari ne funkcionišu na taj način. On ne odgovara odmah na poruke i kaže ti da na poslu nema vremena za dopisivanje. To je verovatno tačno, a možda on spada u one osobe koje ne vole da se “kuckaju” jer mu je to površno i nedovoljno i više voli da razgovarate uživo. Ako njegovo ponašanje prema tebi kad ste zajedno, nije hladno i distancirano, onda je sve u redu i prosto treba da usvojiš nove navike – manje dopisivanja i poruka, a više neposredne komunikacije.

Comments