Poznata manekenka izjavila da joj ni “Gospođica” ni “Alhemičar” nisu omiljena knjiga.

Poznata beogradska manekenka i model, Jelisaveta Janićijević u kratkoj izjavi za svoju novu duplericu izjavila da ni Andrićeva “Gospođica”, ni Koeljov “Alhemičar” ne spadaju u njene omiljene knjige. Izjava je izazvala skandal koji danima potresa modnu prestonicu Balkana, a vest se različito komentariše i na inostranim specijalizovanim forumima. Udruženje Visoka moda iz Beograda pokrenulo je obimnu hajku protiv nesluteće manekenke.

Jelisavetu je ceo događaj veoma potresao i nije bila u stanju da da izjavu za naš magazin. Njena majka nam je kratko saopštila da je Jelisaveta teško rastrojena i da se, kroz suze, zaklela da više nijednu knjigu neće pročitati u životu.

Portparol udruženja Visoka moda i Jelisavetina koleginica M.R. kaže da je ceo skandal jako pogodio.

– Verujte da do sada nikada nije pokazivala slične tendencije u svom radu. Ovo što se desilo je stvarno strašno i veliki je udarac za naš posao. Koliko čujem od svog menadžera, kao omiljenu knjigu je navela neke zapise izvesnog Dostojevskog. Sa takvim načinom razmišljanja, ona ne može biti deo nas. Pozivam sve iskrene ljubitelje Visoke mode da prisustvuju simboličnom cepanju Jelisavetinih duplerica i naslovnica, krajem nedelje u restoranu Supermarket.

Poznati srpski trendsetter, Miroljub Aranđelović Kemiš kaže da pojava jeste retka, ali ne i toliko neočekivana.

– Znate šta, i manekenke i modeli su ljudi kao vi i ja, možda malo lepši od vas, i, u skladu sa tim, mnogi od njih imaju tipično ljudske osobine. Vole da pojedu, popiju, pročitaju dobru knjigu. Ja se ceo život krećem među takvim ljudima, okružen sam lepim ženama, mnogima sam i svirao na svadbama i mogu samo reći da, kao poznavalac, nije baš da nisam očekivao da neka manekenka to javno i prizna.

Poznati književnik, Mister urban za 2010. godinu, nosilac laskavog priznanja Naj imitator Bukovskog dve godine za redom, pisac popularnog romana “Nokti”, kratko je izjavio:

– Sve je to kurac, brate. Punk iz not dead! Neka čitaju moje knjige!

Jelisavetin suprug, inače poznati fudbaler koji bi da ostane anoniman, najavljuje da će već u narednih nekoliko dana podneti zahtev za razvod braka i da svojoj (bivšoj) suprugi preporučuje da razmisli o svojim postupcima i o tome da li bi se više ikada i jedan fudbaler oženio njom, posle ovakvih mrlja u biografiji.

Na skandal koji trese prestonicu, nema nije ostala ni predsednica republičkog parlamenta:

– Vidite, ja sam se uvek zalagala za negu tradicionalnih vrednosti u društvu. Sve te mlade žene će sutra biti majke i domaćice, a pogledajte sada šta im se servira i šta se promoviše. Pogledajte samo te neukusne odevne predmete i čitavu javnu scenu. Nije ni čudo što izbijaju ovakvi skandali koji šalju u svet lošu sliku Srbije. Ja ću uvek pokušavati da ih ličnim primerom navedem na svedeniji i ukusniji način odevanja i ponašanja. Za sledeću godinu preporučujem, kako to vi mladi volite da kažete, topli i pitomi look “kasirka iz državne samoposluge s kraja osamdesetih”.

I dok Jelisavetinoj karijeri preti prerani krah, po prestoničkim kuloarima se mogu čuti nagoveštaji da će pokušati i ono poslednje, ne bi li se vratila na staze stare slave – učestvovaće u sledećem serijalu VIP Farme.


Marinko Drinjaković – Diplomirani novinar iz Čačka. Volim sneg, voćni jogurt, kesten dezert, kišu… Shodno tome, nosim kabanice, od kabanice se ne vide modni detalji kojima obilujem. Zapravo, nema neke očiglednije veze između mene i mode. “Mene niko ionako ne uzima za ozbiljno”.

Comments