Ovog vikenda na Kopaoniku je i zvanično otvorena ski sezona. Sedmi po redu Ski Opening Kopaonik privukao je više od 15 hiljada ljubitelja zimskih sportova na naš najpoznatiju planinu.

Ski opening Kopaonik.1 Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone

Organizatori su pripredili odličan četvorodnevni program kako na stazama, tako i van njih. Osam odlično pripremljenih staza na kojima ima 30 cm utabanog snega spremni su za prve skijaše, kojih je samo tokom prvog dana bilo više od 2 hiljade, što je rekord na Ski Openingu. Na raspolaganju su im 6 žičara, kao i dva poligona za obuku početnika.

Ski opening Kopaonik.2 Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone Ski opening Kopaonik.3 Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone

“Pored dobrog skijanja, na Ski Openingu prvi put imamo dve velike muzičke bine, tako da će gosti uživati u dnevnim i noćim žurkama sa popularnim izvođačima, kao i ski takmičenjima i raznim drugim sadržajima tokom trajanja manifestacije. Ove godine Kopaonik će biti epicentar brojnih dešavanja, među kojima su Svetski skup kontrolora letenja, muzički festivali, ski takmičenja i festival vina. Naš cilj je takođe i da privučemo brojne internacionalne skupove, jer je Kopaonik sa današnjim potencijalom više nego spreman za takve izazove”, izjavio je direktor “MK Mountain Resorta” Nikola Avram.

Dejan Ćika direktor JP Skijališta Srbije i Nikola Avram MK Resort Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone

“Ako se po jutro dan poznaje očekujemo jako uspešnu sezonu. Već prvog dana oborili smo rekord po broju skijaša na stazama. Ove sezone, pušten je u rad i Dečiji grad koji je namenjen najmlađima, sa brojim zabavnim sadržajima koje će im boravak na snegu učiniti još zanimljivijim. Takođe, otvorili smo i poligon za skijanje na Mašincu i nabavljen je novi tabač najsavremenije gerneracije za uređenje staze. Za narednu godinu planiramo da izgradimo garažu koja će imati 350-400 mesta i na taj način će se rešiti problem parking mesta na Koponiku. Tokom ski openinga važi 70 posto popusta na ski karte, a tokom sezone ćemo organizovati 5 Top ski vikenda u okviru kojih nudimo 20 posto popusta na trodnevne i četvorodnevne karte,” izjavio je Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije.

Ski opening Kopaonik.4 Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone Ski opening Kopaonik.5 Ski Opening Kopaonik: Više od 15 000 gostiju na žurci u čast otvaranja skijaške sezone

Ski Opening Kopaonik održan je prvi put 2010. godine, a nakon šest godina, događaj je postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona.

Comments