skidajmaskuanegace Skidaj masku, a ne gaće

Ne tako nemoguć scenario

Pošto znamo koliko ste malo spremni da iskreno odgovarate na zajebana pitanja (a sumnjamo da zapravo ne znate odgovore), mi se upuštamo (dnevno) u plitku psihologiju, i vođene manje intuicijom, više (lošim) iskustvom, kokodačemo u glas. I na kraju snesemo jaje. A iz jajeta se izlegne mali pevac.

Rađamo vas, volimo vas, glasamo za vas, ugrađujemo silikone i farbamo se u plavo zbog vas i patimo kad vas nema u našim životima. Malo li je?

Stvarno mislim da uopšte nije nikakvo pitanje šta žene žele.

To je prosto. Žene žele sve. Ljubav, novac, decu, uspeh, prijateljstvo, razumevanje, pomoć, podršku i barem dva para čizama po sezoni, dve do tri tašne godišnje i nebrojeno komada krpica i šminke preko cele godine. I to one skromnije među nama. Ali žene ne žele to sve od vas. I izgleda da tu nastaje prvi problem. Pošto smo danas uglavnom u stanju da same sebi kupujemo čizme i plaćamo struju, a bogami i vrtiće i registracije automobila (dobro, u Srbiji malo manje, ali tamo gde je 21. vek legitiman, itekako), oduzele smo vam glavnu vekovnu ulogu – obezbeđivanje i kontrolu materijalnih dobara. I sad tražimo od vas ono zajebanije – partnerstvo, ljubav, bliskost, razumevanje. Ako vam preostane za čizme, rado ćemo prihvatiti poklon.

Sve što tražimo spremne smo da damo. Pitanje je, treba li vama to sve?

 

Ili bi vas jako rasteretilo kad toga ne bi bilo tako mnogo?

Tražimo da nam poverite svoje strahove, težnje i planove. A vi vrišteći pobegnete u prvu kafanu. I posle ste tri dana mamurni i nadrndani, ne sme niko ništa da vas pita.

I kako da ne posumnjamo da uopšte ne znate šta osećate, da se nikada niste suočili sa svojim strahovima, da ne znate šta želite i nemate planove?

Kažite nam, pobogu! Da li smo lude kučke? Da li strahujete da ćemo osvojiti svet, pa posle stvarno morate da radite sve što tražimo od vas? Kako da se povežemo sa vama i da vam verujemo ako samo hoćete da vas ostavimo na miru? Kako da odgovimo sebi na pitanje zašto ste nam uopšte potrebni, kad sve ionako radimo same? Donosimo odluke, vaspitavamo decu, raspodeljujemo budžet, staramo se da vam ne tovarimo odgovornost za sopstveni orgazam i bojimo se da nije daleko vreme kada ćemo početi da se razmnožavamo kao amebe, prostom ćelijskom deobom.

Kako da odolimo potrebi da vas ščepamo za kragnu i tresemo dok ne dobijete potres mozga?

Budite se! Dok ste još uvek potrebni. Inače će evolucija nastaviti bez vas.

P. S. Zezam se za silikone i farbanje u plavo.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments