#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Skriveni motivi u Disney crtaćima

Skriveni motivi u Disney crtaćima

Svi vole crtaće: deca, oni koji se osećaju kao deca, pa čak i oni odrasli koji se trude da budu što ozbiljniji i strožiji. Dizni (Disney) crtani filmovi su jedna od asocijacija kada nas pitaju za detinjstvo. Međutim, za kreatora tih crtaća, uvek je prisutna doza izazova da nacrta neku (uglavnom sitnu, a u suštini krupnu) stvar koju će samo on videti (ili misli da će samo on videti). Nesreća ili samo okolnost za kompaniju kao što je Dizni predstavlja postojanje skrivenih motiva koji ne promovišu samo ljubav i dobrotu kao glavne ciljeve. Pred vama je nekoliko primera koji su nam se učinili najzanimljivijim.

“Pokahontas” (Pocahontas)

Ovaj crtani, ukoliko se analizira veoma pažljivo, pun je skrivenih motiva koje podsvesno utiču na decu. Skoro svi upućuju na seks i negde su vešto sakriveni, a negde su ti znaci očiglednije postavljeni. Pogledajte video koji prikazuje scene iz ovog svima poznatog crtanog filma u kojima postoje skriveni motivi.

“Mala Sirena” (The Little Mermaid)

U ovom crtanom filmu se nalazi jedan od najpopularnijih skrivenih motiva. Navodno, jedan od dizajnera koji je dobio otkaz za vreme nastanka ovog kultnog crtaća iz besa prema svojim poslodavcima nacrtao je falus umesto jednog od stubova zamka Male Sirene. Međutim, pošto je ova, tzv. anegdota za veoma kratko vreme dospela u centar pažnje, već pomenuti dizajner se javio i demantovao da je bio otpušten, već je našao opravdanje za rezultat svog rada u žurbi. Slučajnost ili namera? Verovatno nikada nećemo saznati.

little mermaid Skriveni motivi u Disney crtaćima

Samo za oštro oko

“Kralj lavova” (The Lion King)

Oblak prašine na slici ispod izazvao je brojne debate. U sceni pre one u kojoj Simba sreće Rafiki, on se umorno sruši na ivicu litice i podigne oblak prašine koji, po mišljenju mnogih, jasno ispisuje reč “seks”. Odgovor tima koji je odgovoran za ovu scenu bio je da su želeli da se na nebu nađu njihovi inicijali (SFX) i da se kod slova “F” sasvim slučajno našla još jedna crtica.

lion king Skriveni motivi u Disney crtaćima

Obrazloženje nije zadovoljilo većinu publike

Kao zaključak možemo se setiti izreke: “Ne sudi knjizi po njenim koricama”. Jer čak i ispod najlepšeg celofana, može da nas dočeka neprijatno iznenađenje.

Izvori fotografija: listverse.com, tumblr.com


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice