Nakon što je trend #writtenbyawoman obuzeo kulturu TikToka i Twittera, počeli smo da na poznate ličnosti gledamo nešto drugačije. Ne privlače nas više isti macho likovi koji sliče jedni drugima i iz kojih izbija toksična muževnost. Zahvaljujući društvenim mrežama, i različitim mišljenjima o njima, možemo da sumiramo utiske privlačnosti za ovu godinu – ništa nije više seksi od muškarca koji poštuje ženu. Isto tako, seksualizacija žena se polako iskorenjuje jer žene preuzimaju narativ. U njihovoj priči, glavne ličnosti su muškarci koji izgledaju i ponašaju se kao da su ih one kreirale u svojoj mašti. Ali, koji su to muškarci?

#Writtenbyawoman

Samo da se podsetimo, dobro je poznato da muški pisci ne umeju da verodostojno i dovoljno kompleksno kreiraju ženske likove. Koji god da je njihov izgovor, bilo da su lenji ili samo izbegavaju da se edukuju dovoljno, ishod je isti – žene predstavljaju isključivo kroz objektiv muškarca. Šablon godinama nastavljaju i bilo je krajnje vreme da im neko skrene pažnju na greške koje prave. A kako to uraditi bolje nego dati primere kako izgleda poželjan, senzualan muškarac. Sva sreća te ove poznate ličnosti mogu služiti kao corpus delicti.

Hozier

Hozier je irski pevač čije indie-rock pesme svi obožavamo i čiji nas glas odvodi na magična mesta. Ako se pozabavimo samo tekstovima i njegovom lirskom sposobnošću – jednako ćemo biti oduševljeni. Hozier u svojim pesmama žene poredi sa božanskim bićima grčke mitologije, što se najbolje može videti u pesmi Talk. Opisuje ih kao sile koje ga obuzimaju i njihov seksepil skriva iza malenih detalja u stihovima koje samo on ume da dokuči. On usred kosmičkog haosa i straha od života pronalazi ljubav i strast. A kada se nervozno nasmeje u toku izvedbe svojih pesama, žene mu jednostavno ne mogu odoleti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Andrew Hozier Byrne (@hozier)

Timothée Chalamet

Chalamet je definitivno jedan od momaka godine. Osim što je u centru svih zbivanja na holivudskoj sceni, u centru je svih ženskih srca. On je u javnosti veoma otvoren po pitanju svoje nesigurnosti. Koliko god dugo da je već na sceni izgleda kao da nikad neće prestati da se oduševljava svojim kolegama i da se sramežljivo češka kada ga neki reporter pita nešto intimno. Ono što sigurno sve žene obara s nogu je njegov odnos s koleginicama, ali i činjenica da tečno govori francuski. Ako je neko blizu savršenstva onda je to Chalamet. Ili Harry Styles, još uvek je nemoguće odlučiti se između njih dvojice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Timothée Chalamet (@tchalamet)

Comments