4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Super kontroverzni danski reditelj i novinar Mads Bruger (Mads Brügger) u organizaciji filmskog festivala “Slobodna zona”, 16. maja gostovaće u Beogradu!

Tom prilikom u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće prikazan Brugerov film “Ambasador” (The Ambassador), a nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa rediteljem, jednim od najprovokativnijih dokumentarista današnjice, poznatog po originalnoj tehnici performativnog novinarstva kojim do brutalnosti razotkriva apsurdnost pojedinih društvenih fenomena, sistema i ideologija.

Ambasador Mads Bruger “Slobodna zona”: Mads Bruger u Beogradu

Mads Bruger će 16. maja gostovati u Beogradu

Dokumentarac “Ambasador” dva puta je prikazan u prepunoj sali Doma omladine na poslednjem izdanju filmskog festivala “Slobodna zona”. U ovom ostvarenju Bruger kupuje lažni diplomatski pasoš i odlazi u Centralnoafričku republiku, bivšu francusku koloniju, sa tvrdnjom da je uspešan poslovni čovek koji je došao u diplomatsku misiju. Uz pomoć novog identiteta, Bruger se pridružuje skupini beskrupuloznih belaca-biznismena, diplomata i bogataša sa novcem sumnjivog porekla, koji u saradnji sa do srži korumpiranom političkom klasom uživaju na račun naroda. Uz pomoć aparata, skrivenih negde u prostorijama ili mini kamera u odeći, on stvara brutalano i autentično filmsko delo, međužanrovsku tragikomediju koja predstavlja oštru kritiku postkolonijalne francuske Afrike.

Rad Madsa Brugera beogradsku publiku je oduševio prvi put 2011. godine, kada je na sedmoj “Slobodnoj zoni” prikazan njegov višestruko nagrađivani dugometražni dokumentarac “Crvena kapela” (Red Chapel). U ovoj subverzivnoj filmskoj kreaciji reditelj u ulozi novinara bez skrupula, u društvu dva dansko-korejska komičara odlazi u Severnu Koreju, koristeći humor da bi provocirao jedan od najozloglašenijih režima na svetu.

Mads Bruger je napisao i nekoliko knjiga, od kojih je najpoznatija “Borderlands”, posvećena najvećem slučaju organizovane seksualne zloupotrebe dece u Danskoj. Kreirao je nagrađivane radijske programe, a na nacionalnoj televiziji vodio je cenjenu emisiju “Jedanaesti sat”. Autor je TV serije “Danci za Buša” (Danes for Bush), sa kojom je i počeo da eksperimentiše “igranjem uloga” u novinarstvu.

Inicijator i organizator projekcije i razgovora je filmski festival “Slobodna zona” uz podršku Ambasade Danske u Beogradu.

Pogledajte trejler filma.

Editors choice