#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Šta ti je potrebno za pogled koji zavodi i obara s nogu?

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

“Slobodna zona” na Studiju B: “Deponija”

“Slobodna zona” na Studiju B: “Deponija”

Filmski festival “Slobodna zona” će obradovati gledaoce kraj malih ekrana prikazivanjem filmova koje je na prošlogodišnjem festivalu publika izabrala za najbolje. Tokom oktobra, svake nedelje u 22.35h u susret novom izdanju festivala, na Studiju B će biti prikazana četiri filma koja su prošle godine osvojila simpatije publike.

U nedelju 7. oktobra u 22.35h prikazujemo pobednički film sa prošlogodisnjeg izdanja festivala: “Deponiju” (Waste Land) Lusi Voker (Lucy Walker). Nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima.

Sniman skoro tri  godine, film “Deponija” prati poznatog umetnika Vika Muniza (Vik Muniz) na putu od njegove kućne baze u Bruklinu do rodnog Brazila i najveće svetske deponije smeća, Žardim  Gramačo, koja se nalazi na periferiji Rio de Žaneira.

DEPONIJA 01 Slobodna zona na Studiju B: Deponija

Dokumentarni film "Deponija"

Tamo fotografiše eklektičnu grupu katadoresa – samozaposlenih sakupljača materijala za recikliranje. Munizov inicijalni cilj je bio da “naslika” katadorese sa đubretom. Dok oni pomoću đubreta stvaraju umetničke slike po motivima Vikovih fotografija, film otkriva i ponos i očaj katadoresa, dok zamišljaju bolji život za sebe i svoje najbliže. Reditelj Lusi Voker i ko‐reditelji Žoao Žardim (João Jardim) i Karen Harli (Karen Harley) maju odličan uvid u ceo proces i, na kraju nude uznemirujuće dokaze o preobražajnoj moći umetnosti i alhemiji ljudskog duha.

Lusi Volker Slobodna zona na Studiju B: Deponija

Lusi Volker, rediteljka filma "Deponija"

Lusi Voker je odrasla u Londonu. Režijom se počela baviti u pozorištu u srednjoj školi, a nastavila kao student na Univerzitetu Oksford, gde us njene predstave osvajale prestižne nagrade Dramskog društva Univerziteta Oksford. Diplomirala je kao najbolja u klasi, a zatim dobila Fulbrajtovu stipendiju za pohađanje postdiplomskih studija na filmskom programu Univerziteta u Njujorku. Dok je živela u Njujorku, noću je radila kao muzičar i DJ. U to vreme je upoznala i Mobija (Moby), autora muzike za film “Deponija”.

Editors choice