Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Filmski festival “Slobodna zona” će obradovati gledaoce kraj malih ekrana prikazivanjem filmova koje je na prošlogodišnjem festivalu publika izabrala za najbolje. Tokom oktobra, svake nedelje u 22.35h u susret novom izdanju festivala, na Studiju B će biti prikazana četiri filma koja su prošle godine osvojila simpatije publike.

U nedelju 7. oktobra u 22.35h prikazujemo pobednički film sa prošlogodisnjeg izdanja festivala: “Deponiju” (Waste Land) Lusi Voker (Lucy Walker). Nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima.

Sniman skoro tri  godine, film “Deponija” prati poznatog umetnika Vika Muniza (Vik Muniz) na putu od njegove kućne baze u Bruklinu do rodnog Brazila i najveće svetske deponije smeća, Žardim  Gramačo, koja se nalazi na periferiji Rio de Žaneira.

DEPONIJA 01 Slobodna zona na Studiju B: Deponija

Dokumentarni film "Deponija"

Tamo fotografiše eklektičnu grupu katadoresa – samozaposlenih sakupljača materijala za recikliranje. Munizov inicijalni cilj je bio da “naslika” katadorese sa đubretom. Dok oni pomoću đubreta stvaraju umetničke slike po motivima Vikovih fotografija, film otkriva i ponos i očaj katadoresa, dok zamišljaju bolji život za sebe i svoje najbliže. Reditelj Lusi Voker i ko‐reditelji Žoao Žardim (João Jardim) i Karen Harli (Karen Harley) maju odličan uvid u ceo proces i, na kraju nude uznemirujuće dokaze o preobražajnoj moći umetnosti i alhemiji ljudskog duha.

Lusi Volker Slobodna zona na Studiju B: Deponija

Lusi Volker, rediteljka filma "Deponija"

Lusi Voker je odrasla u Londonu. Režijom se počela baviti u pozorištu u srednjoj školi, a nastavila kao student na Univerzitetu Oksford, gde us njene predstave osvajale prestižne nagrade Dramskog društva Univerziteta Oksford. Diplomirala je kao najbolja u klasi, a zatim dobila Fulbrajtovu stipendiju za pohađanje postdiplomskih studija na filmskom programu Univerziteta u Njujorku. Dok je živela u Njujorku, noću je radila kao muzičar i DJ. U to vreme je upoznala i Mobija (Moby), autora muzike za film “Deponija”.

Editors choice