Dečak po imenu Vejsel šest meseci živi u Beču sa porodicom.

Otac mu je Kurd koji je otišao da se bori protiv turske vlasti, dok mu je majka Turkinja. Svakodnevno žive u strahu od deportovanja. Da nesreća nikada ne ide sama, jasno nam je na samom početku ovog filma. Porodični problemi, otac koji je optužen za terorističke akcije, Vejselov brat koji se pridružuje uličnim bandama i završava u zatvoru…

Slikaa1 Slobodna zona: Tvoja lepota ne znači ništaTvoja lepota ne znači ništa

Povrh svega, jezička barijera Vejsela sputava i u školi. On se zaljubljuje u Anu, imigrantkinju iz Jugoslavije. Komšija, koji izgleda kao neko sa kim ne bi trebalo da se družite, zapravo pomaže Vejselu u prevodu turske pesme “Tvoja lepota ne znači ništa” na nemački.

Film će vam držati pažnju od početka do kraja, i izazvati sve emocije od smeha, suza do nekih drugih.

Husein Tabak (Husein Tabak) je nemački Kurd, rođen 1981. godine. Oba njegove roditelja su emigrirala iz Turske u Nemačku, gde rade i žive. “Tvoja lepota ne znači ništa” je njegovo debitantsko ostvarenje.


Marina Marinković  je previše puta menjala svoj potpis. Stoga, zaključuje da voli promene u životu, muziku i pisanje. Na fakultetu je otkrila je da ima zlu polusestru, koju (za sada) mnogo voli. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste, to se nikad ne menja.

Comments