Ok, naivno je očekitvati da ćeš upornim ljubljenjem nekoj žabi pomoći da se preobrazi u princa, ali niko nije rekao da treba da se ljubiš! Ima dovoljno razumnih i neromantičnih razloga da pružiš šansu nekome ko ti ne izaziva žmarce i koga nemaš želju da dodirneš i poljubiš.

Imaš vremena da ga upoznaš kao osobu

Pošto te hemija ne gura u njegov zagrljaj, ne moraš da se suzdržavaš i da “trčiš još jedan krug” pre nego što utrčiš u krevet sa njim, nego možeš da se opustiš i da dozvoliš sebi da ga upoznaš, kao osobu. Mnogo je verovatnije da te fizička privlačnost navede na pogrešan izbor i ugura u vezu sa nekim ko ti uopšte ne odgovara, nego da pogrešiš sastajući se i družeći se sa tipom pored koga ti se ne znoje dlanovi od uzbuđenja.

Da, možda će početi da ti se sviđa

Ako ustanoviš da je on osoba kojoj se diviš i poštuješ je, da imate mnogo toga zajedničkog i da se pored njega osećaš uvaženo, poželjno, opušteno i ženstveno, možda shvatiš da ti se on baš sviđa i da ti uopšte nije važno što nije visok i mišićav i što uopšte ne liči na muškarce koji se tebi sviđaju (na prvi pogled).

Comments