5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

decarnin 298x300 Smena kreatora u Balmain u!Samo nekoliko nedelja posle skandala sa Džonom Galijanom (John Galliano) modni svet je pretrpeo i novi udar. Kristof Dekarnin (Christophe Decarnin) je napustio modnu kuću Balmain. Dekarninovo odsustvo sa Balmain revije u martu 2011. je “podgrejalo” glasine da se on nalazi u mentalnoj instituciji zbog depresije i zloupotrebe droga. Smatra se da on nije ni uspeo da završi kolekciju za jesen/zimu 2011, već da je to uradila stilistkinja ove modne kuće Melani Vord (Melanie Ward). Modni znalci ističu da je kolekciji je nedostajalo “ono nešto”. Zvaničnici Balmain-a su tada opovrgavali glasine izjavama da je “Dekarnin potpuno sam završio kolekciju” i “Nije se poklonio na kraju revije zbog premora jer je radio na kolekciji do pet ujutru”.

Početkom aprila, modna kuća Balmain je dala zvaničnu izjavu da je njihova petogodišnja saradnja sa Dekarninom privedena kraju zbog “različitih poslovnih vizija o strategiji i razvoju brenda”. Krajem aprila na mesto kreativnog direktora modne kuće Balmain dolazi dvadesetpetogodišnji Olivije Rusting (Olivier Rousteing). On je deo Balmain kreativnog tima od 2009. godine, a pre toga je radio u modnoj kući Roberto Cavalli. Dolazak prilično nepoznatog Rustinga na čelo Balmain-a je poprilično izneverio očekivanja modnih insajdera. U modnom svetu postoji nepisano pravilo da kreativni direktor pored talenta mora da poseduje već izgrađeno ime, popularnost i da bude omiljen među slavnim ličnostima.

Dekarnin i njegov rock chic je postavio na noge posrnulu kompaniju. Zaslužan za pojavu Bailmania-e i reputacije koju ova kuća sada uživa. Samo Balmain je mogao da proda pocepanu majicu za 1.000 €, sako za 4.000€ i jaknu od kože krokodila za neverovatnih 70.000€! Balmain odevni predmeti su postali statusni simbol, zapravo oni su ženama ono što su satovi i kola muškarcima. Bez sumnje, mladog Olivijea čeka veliki i naporan posao.


Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uređuje svoj blog Fashion Affairs. Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Editors choice