Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

U odnosu na sam početak karijere, koji je najbolji savet koji ste dobili i zaista primenili?

Vođenje biznisa je maraton. Ne sprint. Ne može sve sad i odmah. Oseti kada da ubrzaš tempo, a kada da trčiš lagano i skupljaš snagu.

Ne mogu da kažem da primenjujem ovaj savet 100% uvek i kako treba, ali mi je vrlo koristan i trudim se da ga se prisetim i primenim ga što češće. Hvala mom mentoru (smeh).

Kako se opuštate? Na koji način provodite svoje slobodno vreme?

Najviše od svega mi vraća energiju vreme kvalitetno provedeno sa porodicom. Deca su mi izvor osećanja potpune ispunjenosti i trudim se da uživam što više u svakoj fazi njihovog odrastanja. Manje mi je važno da li putujemo, šetamo ili se grlimo ili glupiramo kod kuće, važno je da smo zajedno i da se smejemo. Mali su još, pa su trenutno najčešće oni moj “trenutak za sebe”.

A nekada, kada ukradem baš pravi trenutak za sebe, volim da odem na masažu gde imam potpuni mir ili na kafu sa drugaricama i da se dobro ismejemo.

4 3 Sonja Ćetković, direktorka sajta Poslovi Infostud: Vođenje biznisa je maraton. Ne sprint. Ne može sve sad i odmah. (INTERVJU)

Koje pesme se nalaze na vašoj omiljenoj plejlisti?

Trenutno, “Zakleo se bumbar”, “Let, let bubamaro” i “Idemo u lov”. I Šakira, jer nas uz nju moja devojčica sve tera da skačemo i plešemo… To su svaki put momenti za pamćenje (smeh).

Koju knjigu biste preporučili za opuštanje, a koju za nadogradnju sebe (u poslovnom smislu)?

Uživala sam letos uz laganu knjigu “Moja baka vam se izvinjava”, koja vas sve vreme drži nasmejanim i podseća na to koliko bake obogaćuju svako detinjstvo i koliko su deca iskrena, pametna i izuzetna.

Poslednja poslovna knjiga koja mi je ostavila jak utisak bila je “Effective Executive” Pitera Drakera, napisana pre više od 50 godina, ali sjajno oslikava suštinu kvalitetnog menadžmenta i podseća na sve što je važno da se ostane na putu uspeha.

5 3 Sonja Ćetković, direktorka sajta Poslovi Infostud: Vođenje biznisa je maraton. Ne sprint. Ne može sve sad i odmah. (INTERVJU)

Šta je za vas dobar poslovni stil? U kojoj meri je moguće ostati kreativan i autentičan i prilikom ovakvog profesionalnog oblačenja?

Dobar poslovni stil je za mene sve ono u čemu neko može da izgleda profesionalno, a oseća se udobno.

Moda je sve slobodnija, sve manje formalna i uštogljena, sve više kombinuje različite stilove. U tom smislu, rekla bih da je moguće više nego ikada izgledati profesionalno, a biti autentičan i drugačiji, ako se to želi.

6 3 Sonja Ćetković, direktorka sajta Poslovi Infostud: Vođenje biznisa je maraton. Ne sprint. Ne može sve sad i odmah. (INTERVJU)

Fotografije: WANNABE MEDIA, Marija Zindović

Ivana

Editors choice