Kupovina je često najbolji način da se devojke opuste i prijatno provedu dan, a tržni centri nekada nas sasvim slučajno dovedu do pravog istraživanja i do velikih otkrića.

Poboljšajte svoju sposobnost kupovine i kupujte kao pravi profesionalac, uz pomoć nekoliko saveta kako bi vaš šoping bio plodonosan.

Otkrijte tajne kupovine i obogatite svoj orman zahvaljujući savetima koje su podelili sa nama iskusni šopingholičari.

Sećate se scene iz serije “Očajne domaćice” kada Eva Longorija kupuje stvari nonšalantno i kreira kombinacije kao pravi ekspert. Svako može biti Eva ako se malo potrudi!

145 Šoping: Eksperti ovako to rade!Kupujte isključivo stvari koje volite

Kupovina treba biti zasnovana na odličnom razlogu i povodu. Treba kupovati iz potrebe, a onda kada je to iz ljubavi, treba kupiti stvar koja vas fascinira, ali ne i onu koja ostavi površan utisak na vas.

Naime, ukoliko kupujete stvari koje ostavljaju polovičan ili nedovoljno jak utisak, nećeti ih nositi sa istim žarom i toplinom.

Puko trošenje novca nikada nije opcija, a privilegija je malog broja žena. Uostalom, ko kupuje radi zabave? Treba spojiti i lepo i korisno.

Budite u toku sa novinama u omiljenim radnjama

Zapratite svoje omiljene radnje na Facebooku. Sigurno svaka bolje opremljena radnja ima stranicu ili profil na ovoj društvenoj mreži.

Dobićete vesti o najnovijim kolekcijama koje su stigle u radnju i uvid u cene. Tako ćete otprilike znati šta vas očekuje i razmisliti o tome šta vam treba. Uštedećete veliku količnu novca, ali i mnogo vremena.

229 Šoping: Eksperti ovako to rade!Izaberite pantalone po načinu na koji stoje  

Izbor pantalona je delikatna stvar i ne može jedan model stajati svim devojkama podjednako dobro. Prilikom izbora treba obratiti pažnju na kukove i da li ih taj model naglašava. Čak i modni profesionalci priznaju da su uvek potrebne izmene kako bi vam farmerice stajale perfektno.

Zato se ne plašite ako vam odgovaraju kod kukova, a predugačke su. Zato postoji krojač!

Razmisli dva puta!

Važne odluke koje se tiču kupovine ne donosi odmah. Probaj stvar i sačekaj određeni vremenski period. Dobro razmisli kod kuće kakav ti je utisak ta stvar ostavila, pa se tek onda vrati ako se baš kaješ što je nisi odmah kupila.

Ne troši mnogo na rasprodaje

Tačna je ona priča o ženama kada kažu da nijedna od nas ne bi primetila prosečne crvene cipele u izlogu, ali kad piše 50% popusta svaka pojuri da ih kupi i odjednom joj se učine lepim.

Naravoučenije, ne kupuj stvari na rasprodaji tek tako, samo zato što je snižena cena. Možda je popust sasvim realan, a stvar ne toliko dobra. Samo treba dobro zagledati i protrljati ispod površine.

P.S. Ukoliko je nešto jeftino, ne znači da vam je potrebno.

318 Šoping: Eksperti ovako to rade!Komuniciraj sa prodavcima

Ponekad ti prodavci mogu mnogo pomoći pri izboru, evo i kako.

Ukoliko su suviše navalentni i naporni, znaj da žele da ti uvale stvar pošto-poto. Ukoliko su pak nezainteresovani za saradnju i ne pozdrave te sa “dobar dan” budi i ti nezainteresovana prema stvarima i ponašaj se potpuno hladnokrvno, kao najgori modni kritičar. Ali, ako te dočeka fini, nasmejani prodavac koji tu i tamo izusti neku pametnu rečenicu, poput: “Mušterije kažu da se nisu pokajale zbog tih cipela”, onda znaš da ti neki saveti, između redova izrečeni, dakako mogu pomoći.

Samo je potrebno slušati.


Violeta Stojanović

Comments