Sasvim je u redu ako volite minimalistički stil, malo detalja i prostor koji je okrenut ka funkcionalnosti. Sa druge strane, možda uživate u šarenilu koje nije napadno, već je usklađeno sa prirodom, njenim bojama i elementima. Boho je boemski, hipi stil koji najviše vole umetnici, sanjari, ljudi okrenuti spiritualnosti i uživanju u životu.

Imamo nekoliko predloga za vas kako da opremite svoju spavaću sobu i pružite joj boho vajb. Kreiranje ovog stila je mnogo lakše nego što mislite, iz razloga što nema pravila i što sve možete uraditi prema svojoj volji. Najbitnije je da se igrate, da ste kreativni i zadovoljni krajnjim ishodom.

Boho galerijski zid

Na jednom zidu spavaće sobe možete okačiti umetnička dela. Sasvim je svejedno da li dominira jedna nijansa ili se na zidu nalazi eksplozija boja. Ovo je pravi trenutak da se malo zaigrate. Ako primećujete da ima previše boja, preporučujemo vam da svi ramovi za slike budu u prirodnim bojama drveta, što će u izvesnoj meri neutralisati boho šarenilo.

U slučaju na fotografiji dominira roze boja, ali vi možete izabrati i neku drugu. Uzmite u obzir da boju posteljine treba uklopiti sa ostatkom dizajna, jer je dekoracija već šarena, pa ako se ovi detalji ne uklapaju, pre će izgledati haotično nego eklektički.

Noćni stočići od pruća

Detalji od pruća su pun pogodak ako želite da upotpunite vašu boho spavaću sobu. Boja drveta svakom prostoru daje toplinu, a sa predmetima od pruća, kao što su, u ovom slučaju, luster i noćni stočići – u vašoj spavaćoj sobi će izgledati kao da je leto usred zime. Prirodne tonove možete narušiti sa drugim jarkim bojama, kao što su zelena i plava. Uz detalje od pruća odlično bi se složila i bordo, teget, maslinasto zelena i bež nijansa.

Comments