5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

I opet je sve bilo isto. Čekala je njegov poziv, kao i pre, svake noći. I svaki put kada bi je neko nazvao  u njoj bi se probudila nada, da je to on, da je samo bio zauzet pa se nije javljao. A nije. Nikad nije ni bio. Naučila je da teši dušu sitnim izgovorima kojima ga je pravdala i nekako je uvek uspevala da smisli novi. Prolazili su minuti, sati, dani, meseci,  pa i godine. A i dalje je sve bilo isto. Ona je i dalje verno čekala pored telefona u nadi da će joj se javiti…

Jednog sasvim običnog dana,  istog kao i svaki drugi, srela ga je. Sa razdaljine od bar stotinu koraka prepoznala mu je način držanja i to kako se dok hoda pomalo zanosi ulevo. Nije ni morala da mu vidi lice niti čuje glas da bi bila sigurna da je to on. Jednostavno je  znala. Dok mu se približavala osećala je da joj krv vri i da joj obrazi postaju rumeni.

Kada mu se sasvim približila pomislila je da će umreti. Pozdrava nije bilo. Ispratili su jedno drugo dugim,  zbunjenim pogledima. Gledajući ga, ponovo je osetila svaki njegov dodir, čula njegov glas, osetila njegove usne. Setila se svih lepih trenutaka,  a koji joj sada deluju kao daleka prošlost, gotovo kao san. Davno je to bilo. Ali to će njenom srcu zauvek biti blisko. Kako se sve više udaljavala od njega pitala se da li je i on osetio isto? Da li se i on setio? Ili je jednostavno zaboravio na nju. Ili je ona za njega sada samo još jedan običan prolaznik, neznanac,  isti kao i svi. Nova pitanja navirala su, a odgovora nije bilo. Verovatno ga neće nikada ni biti. Nastavila je da korača pitajući se šta bi bilo da mu se obratila, rekla reč ili dve, ili da ga je zagrlila…

Onda joj je stvarnost blesnula u lice i shvatila je da treba da prestane da razmišlja o tome. “Da je nešto trebalo da se desi, desilo bi se” , tešila je sebe. Sutradan je opet potajno iščekivala njegov poziv i tako dan za danom… ali više se nije tešila.  Znala je da više izgovora nema, već  samo da srce samo jednom voli.


Marina Zec veruje da je sreća u u malim stvarima i trudi se da maksimalno uživa u životu. Obožava London, britansku muziku i Burberry. Kao pravi sanjar bi volela da svojim rečima učini svet boljim.

Editors choice