Drage “dame” i one koje bi to želele da budu,

srećan vam ovaj vaš praznik. To znači da danas (ako kojim slučajem nemate slobodan dan) možete kao i ostalih dana – da se odmarate, lakirate nokte, vodite privatne telefonske razgovore tokom radnog vremena, šopingujete, pijete kafe po okolnim kafićima i slično, samo vam danas to niko neće posebno zameriti.

Kod kuće možete zvocati do mile volje, zahtevati da vam neko skine, ako je potrebno i celo sazvežđe, pa zaslužile ste, zaboga. Takođe, svaki znak pažnje koji vam bude upućen, ukoliko nije u skladu sa očekivanjima koje ste imale (naročito ako ni dan zaljubljenih nije prošao kako ste zamislile), popljujte, iskritikujte, tražite još:

Ne, nije dovoljna jedna ruža, zašto ne buket?

Zašto ta bombonjera, kada sam ti X puta rekla da mi se ne sviđa, bila je jeftinija, je l’?

Pa dobro, da li ti stvarno misliš da ja nosim XL? XL, XS meni je to isto. Kako isto, pa ti mene nikad ništa ne slušaš, kome ja pričam?!

Pa da, šta bi ti kupio nego nešto što je tebi potrebno, šta će mi ta čuda, bolje da si me odveo na večeru, neko romantično mesto, uplatio vikend, eee čime sam ja ovo zaslužila?

gift Srećan Osmi mart!

Jasno i glasno pokazite svoje nezadovoljstvo

Fascinante su mi osobe slabijeg pola koje praznik ne slave, svakako se izuzetno obraduju bilo kom znaku pažnje, “Jao nije trebalo, ja to ne slavim”. Nesigurnost, ili šta je? Što manje očekujem, više ću se obradovati, ako se neko i seti? Eh, drage moje, ne ide to tako, morate da tražite i zahtevate. Suptilne znake više niko ne primećuje.

U toku dana, ili narednog, obavezno se skupite na partiji takozvanog ogovaranja uz kafesitu, ali vodite računa, one pametne će pohvaliti svoje jače polovine, ali će nasankati ostale da popljuju svoje – “Iju, ma šta kažeš? I nije se setio, baš ništa? Ćuti, draga, bar ti rođendan ne zaboravlja. Aj ne pričaj, zar i rođendan?! Svaka ti čast, ja to dana ne bih trpela! Ovog mog sam ja dovela u red samo tako. Nego da te ja posavetujem.”

Drage moje, borile ste se, trazile štošta, zaslužile ste da se na dašnji dan odmorite. Danas možete biti fine, uljudne, skromne, spontane, svoje, ravnopravne i sve čemu ste težile ostalih dana u godini ponašajući se kučkasto kako samo vi umete.

Srećan vam Dan žena!


Iva Lekić voli podjednako da komplikuje i pojednostavlja, čvrsto veruje svom instinktu i ne daje obećanja, jer zaboravlja… Ima skoro savršen odbrambeni mehanizam protiv primitivnih oblika života koji nas okružuju. I dalje ne zna šta će biti kad poraste.

Comments