Hot topics

7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Jedna od najpopularnijih engleskih pevačica i kompozitora Adel Lori Blu Adkins (Adele Laurie Blue Adkins), svetu poznatija pod umetničkim imenom Adel (Adele), pažnju publike privukla je nakon što je na stranicu mreže My Space postavila nekoliko svojih pesama, što ju je dovelo do čelnika muzičke kuće “XL-Recordings”. Njen prvi album “19” doživeo je uspeh, debitovao na britanskim top listama kao broj jedan, a Adel je osvojila brojne nagrade. Nakon toga, njena karijera kreće se samo uzlaznom putanjom, što dokazuje ogroman uspeh koji doživljava njen drugi studijski album “21”. Prvi singl pod nazivom “Rolling in the Deep” je u čak osam zemalja zauzimao prvo mesto svetskih top lista i prodat je u preko četiri miliona kopija u SAD-u, što predstavlja rekord za najviše prodatih kopija jedne pesme u jednoj godini. Nakon nastupa na dodeli Brit nagrada, njena pesma “Someone Like You” postavila je još jedan rekord – postavši pesma koja je prodata u više od milion primeraka u Ujedinjenom Kraljevstvu u ovoj deceniji. Adel je tada proglašena za prvog živog umetnika čija su se dva singla našla među prvih pet u jednoj nedelji istovremeno, što, do tada, niko nije postigao osim Bitlsa 1964. godine. Takođe, ovaj singl je postao prva balada na vrhu Bilbord Hot 100 liste čija se kompozicija sastojala samo od glasa i klavira.

Adele 1 Srećan rođendan, Adele!

Srca publike osvojila je snažnim tekstovima i moćnim glasom

Ova diva moćnog glasa od samog početka intrigirala je javnost svojim tekstovima i jedinstvenošću. Njen glas okarakterisan je kao kontraalt, a muzički kritičari smatraju da je toliko magičan da se jednostavno ne može upoređivati sa bilo čijim. Žanr njenog prvog albuma bio je soul, sa pesama koje opisuju tugu i odnos između dve osobe, a britanska štampa predstavila ju je kao novu Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse). Godine 2009. Adel je osvojila dve Gremi nagrade – za najboljeg novog izvođača i za najbolju žensku vokalnu izvedbu godine. Kasnije, 2012. godine, osvojila je neverovatnih šest nagrada u kategoriji za album godine, pesmu godine, kompoziciju godine, najbolje pop izvođenje, pop vokal i najbolji spot. Te godine postala je apsolutna pobednica dodele ove prestižne nagrade.

Adele 2 Srećan rođendan, Adele!

Ponosni vlasnik velikog broja prestižnih nagrada

Što se njenog ljubavnog života tiče, Adel nikada nije želela da svoje izabranike eksponira javnosti, niti da bilo šta potvrđuje ili demantuje. Trenutno je u vezi sa upravnikom humanitarnog fonda “Drop4Drop” Sajmonom Koneckim (Simon Konecki), sa kojim planira venčanje. U oktobru prošle godine postali su roditelji sinčića Angela (Angelo). Britanska štampa otkrila je da par ne planira veliko venčanje, da će proslavu organizovati u svojoj kući kojoj će prisustvovati porodica i nekoliko najbližih prijatelja, a da će ceremonija biti u stilu pedesetih. Ipak, Adel se još uvek nije oglasila, tako da spekulacije nisu potvrđene.

Adele 3 Srećan rođendan, Adele!

Ona je najpopularnija britanska soul diva

Moćan glas, tekstovi koji pokreću sve emocije, jedinstvenost i kvalitet su recept za mesto među zvezdama. Srećan rođendan, Adel!

Izvori fotografija: fanpop.com, blogspot.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Editors choice