Možda je ona poznata reklama ”Antonio, vruće mi je!” snimljena po uzoru na Banderasa. Jer upravo je vrućina to što osetimo kada vidimo ovog seksi Španca.

Antonio Banderas (José Antonio Domínguez Banderas) rođen je 10. avgusta 1960. godine u Malagi (Andaluzija, Španija). Njegov otac, Hose Dominges (José Domínguez), radio je kao policajac, a majka, Ana Banderas (Ana Banderas), bila je učiteljica. Mali Antonio nije želeo da pođe njihovim stopama, već je od malena maštao da bude profesionalni fudbaler. Međutim, u četrnaestoj godini je slomio nogu, što ga je u potpunosti okrenulo glumi. Počinje da glumi u maloj, privatnoj, pozorišnoj kući u Malagi. U rodnom mestu je pohađao i školu dramskih umetnosti, a sa devetnaest godina se seli u Madrid i postaje glumac Španskog nacionalnog pozorišta.

slika 125 Srećan rođendan, Antonio Banderas!

Pravi slatkiš – Antonio na početku karijere

Godine 1982. započeo je seriju važnih uloga u španskim filmovima. Bio je omiljeni glumac španskog režisera Pedra Almodovara (Pedro Almodóvar). Ženska američka populacija, među kojom je naročito popularan, uočila ga je u američkim verzijama filmova istoimenog režisera. Ključnu ulogu ostvario je glumeći Rikija u filmu ”Veži me” (Átame), 1990. godine, u kojem mu je partnerka bila Viktorija Abril (Victoria Abril). Njegov američki debi bio je film “The Mambo Kings”, snimljen 1992. godine. U ovo vreme on nije znao engleski jezik, pa su mu tekstovi za dijaloge prenošeni bežičnim slušalicama. U Americi je često poređen sa Rudolfom Valentinom (Rudolph Valentino), zbog atraktivnog fizičkog izgleda i tvrdog akcenta.
U Holivudu je postao jedan od najpopularnijih glumaca. Imao je uloge u veoma poznatim filmovima: “Filadelfija” (Philadelphia, 1993.), “Intervju sa vampirom” (Interview With The Vampire, 1994.), ”Desperado” (Desperado, 1995.), “Evita” (Evita, 1996.), “Maska Zoroa” (The Mask of Zorro, 1998.), “Trinaesti ratnik” (The 13th Warrior, 1999.), ”Fatalna žena” (Femme Fatale, 2002.)… Partneri u filmovima bila su mu veoma zvučna imena poput Madone (Madonna), Toma Henksa (Tom Hanks), Breda Pita (Brad Pitt), Toma Kruza (Tom Cruise), Entoni Hopkinsa (Anthony Hopkins)…

slika 214 Srećan rođendan, Antonio Banderas!

Sa Selmom Hajek u filmu ''Desperado''

Njegova prva žena bila je Ana Leza (Ana Leza), koja je sa njim glumila u filmu “Filadelfija”. Razveli su se posle osam godina braka. Drugi put se venčao sa Melani Grifit (Melanie Griffith) 1996. godine sa kojim ima ćerku sa podužim imenom i dva prezimena – Stelu del Karmen Banderas Grifit (Stela del Carmen Banderas Griffith). Ona se, zajedno sa majkom Melani, pojavila u filmu ”Crazy in Alabama”, režiserskom prvencu Antonia Banderasa. Danas mediji bruje o razvodu poznatog para. Naime, već neko vreme kruže glasine da su Melani dozlogrdila Antoniova ”flertovanja” sa drugim ženama, a nedavno je na ulici uslikana bez burme na ruci. Doduše, možemo da razumemo sirotu Melani, jeste Antonio ranije odbio Madonina udvaranja, ali on i dalje važi za najpoželjnijeg muškarca na svetu i žene su, prosto, lude za njim. A i on je, na kraju krajeva, živ čovek! Ljubomora je opravdana!

slika 39 Srećan rođendan, Antonio Banderas!

Razvod?

Ove godine na FEST-u, prikazan je još jedan u nizu Almodovarov film u kome je glavna uloga dodeljena Antoniju. Reč je o odličnom, fantastičnom trileru ”Koža u kojoj živim” (La piel que habito) u kome slavni glumac tumači ulogu plastičnog hirurga koji pokušava da stvori savršenu kožu.

slika 410 Srećan rođendan, Antonio Banderas!

Koža u kojoj živim

E pa, Antonio, slatki, srećan ti rođendan i da si nam ti živ i zdrav! Želimo ti još mnogo uspešnih uloga, da se malo smiriš i da se ne razvodiš od Melani, odlična je ona žena za tebe. Svašta si prošao, zasluženo si tu gde jesi, samo tako nastavi, ti si čista desetka!

Izvori fotografija: Banderas-daily.livejournal.com, Hotflick.net, Topnews.in, Paraver.com.uy


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments