Ovaj šarmantni oskarovac rođen je 15. avgusta 1972. u Kaliforniji. Majka mu je bila učiteljica, a otac savetnik za probleme sa alkoholom. Ben (Ben Affleck) je najstariji od trojice braće. Još dok je bio mali njegova se porodica preselila u Boston, gde je živeo sve dok se nije počeo baviti glumom. Tamo je upoznao svog dugogodišnjeg prijatelja, još jednog holivudskog zavodnika, Meta Dejmona (Matt Damon), sa kojim će kasnije napisati i glumiti u filmu “Dobri Vil Hanting” (Good Will Hunting), koji je dobio Oskara za najbolji originalni scenario.

Slika 137 Srećan rođendan, Ben Affleck!

Ben obožava motore, i u svojoj garaži ima čak pet komada

Nakon što je odustao od fakulteta, Ben odlazi u Holivud. Svoj san počinje malom ulogom u filmu “Školske veze” (School Ties) zajedno sa svojim prijateljem Metom Dejmonom, a zatim slede veće uloge u filmovima “Munjeni i zbunjeni” (Dazed and Confused) iz 1993, i “Pacovi iz tržnog centra” (Mallrats) iz 1995. godine. Ubrzo nakon toga, zbog sve slabijeg izbora uloga, dvojica prijatelja odlučuju da sami napišu scenario za film u kome će baš oni igrati glavne uloge. Preko Aflekovog brata upoznaju osobu koja će imati važnu ulogu u njihovim životima i karijerama. To je bio Gas Van Sent (Gus Van Sant) na čiju preporuku njihov scenario otkupljuje kuća “Miramax” i od tog momenta priča o problematičnom dečaku, matematičkom geniju, postaje svima znana kao “Dobri Vil Hanting”. Ovaj scenario je prodat, verovali ili ne, za 600,000 dolara. Nakon uspeha koji postiže “Dobri Vil Hanting” osvojivši Oskara za najbolji originalni scenario, Aflek i Dejmon automatski postaju zlatni momci Holivuda i počinju da žive svoj san.

Slika 230 Srećan rođendan, Ben Affleck!

Godine 2001. završio je u centru za odvikavanje od alkohola, a prestao je pušiti zbog zdravlja svoje kćeri Vajolet

Ovakav uspeh Benu je otvorio vrata filmske produkcije i on 2008. godine snima komediju “Ti ga prosto ne zanimaš” (He’s Just Not That Into You) u kojoj mu društvo prave lepotice Holivuda Skarlet Johanson (Scarlett Johanson) i Dženifer Eniston (Jennifer Aniston), kao i Dru Berimor (Drew Barrymore) i Džastin Long (Justin Long).

Slika 323 Srećan rođendan, Ben Affleck!

Zlatan momak Holivuda

Ben je bio u ljubavi sa sve samim lepoticama. Prvo je njegova izabranica bila Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), i veza s njom uticala je veoma pozitivno na njegovu karijeru. Zatim je njegovo srce 2002. osvojila zavodljiva pevačica Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) a sa kojom je nastupio u dva filma “Devojka iz Džersija” (Jersey Girl) i “Gigli” (Gigli), koji su proglašeni jednim od najgorih filmova godine. Međutim Ben je u jednom intervjuu priznao kako duboko žali što je bio u ljubavnoj vezi s Dženifer Lopez, jer je njihov odnos “bio izvan svih granica normale mnogo pre što su njih dvoje to shvatili”.

Slika 421 Srećan rođendan, Ben Affleck!

Tečno priča francuski, pa vam se može udvarati i nežnim francuskim stihovima

Ben i Dženifer su se verili i objavili skorašnje venčanje. Međutim njihova je veza bila predmet proučavanja svih medija pa su tako neretko završavali na naslovnicama tabloida. Baš kao što je to današnjih dana Brangelina, tako je to nekada bila Bennifer, pojam zlatnog holivudskog para kojeg čeka svetla budućnost. Ben je pristao glumiti i u spotu za njenu pesmu “Jenny From the Block” kada je pevačica još bila u fazi uveravanja sveta da je ona samo obična cura iz kvarta, uprkos činjenici da nikada nije okusila kvartovski život i da je sve vreme živela na visokoj nozi. Iako je venčanje bilo zakazano, par je vezu prekinuo 2004. godine, a za svoj su razlaz krivili medijsku opsednutost njima i nemogućnost da vode “normalan život”. Za Bena vezujemo još jednu lepu glumicu, koju je upoznao na snimanju filma “Derdevil” (Daredevil) 2003. godine. Bila je to Dženifer Garner (Jennifer Garner) s kojom 2005. stupa u brak. Iste godine dobili su kćer Vajolet En (Violet Anne), a tri godine kasnije devojčica je dobila sestru Serafinu Rouz Elizabet (Seraphina Rose Elizabeth). Verujemo da danas Ben uživa u društvu svojih devojčica, uz tortu i poklone.

Srećan rođendan, Bene!

Izvori fotografija: celebrityfluff.com, gdefon.com, thefilmstage.com, blog.syracuse.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments